JURNAL VIRTUAL. Taxe nesimţite

danielgutaDragi hunedoreni, pregătiţi-vă portofelele pentru o nouă taxă creată de aleşii locali. Se numeşte generic taxa pentru locurile de parcare amenajate şi numerotate între blocuri. Sigur, cei care au stabilit ca proprietarii de maşini din Hunedoara să se scuture de cel puţin 100 de lei pe an, pentru a avea privilegiul de a-şi lăsa maşinile în faţa şi în spatele blocurilor, ne-ar putea spune cu uşurinţă şi de ce au făcut-o. O să ne explice că e nevoie de bani la bugetul local şi că noile parcări sunt mişto. Că şi în alte oraşe se practică astfel de taxe, şi aşa mai departe… Argumente pot fi găsite pentru orice, chiar şi dacă e vorba de impozitul pentru apa de ploaie din Hunedoara. Mă întreb ce va urma: taxe pentru iluminatul public din cartiere, valabil pentru cei care „beneficiază” de aşa ceva, pentru capacele de canal din zona verde, unde mai sunt, pentru gardul viu şi trotuare, la nevoie?!

E vorba de bani la bugetul local, desigur, şi când e vorba de buget, buzunarul cetăţeanului e la mare preţ. Atunci, în compentenţa lor, cei din administraţia locală se gândesc în sfârşit şi la noi. La banii noştri, cât îi mai avem. Nu au alte idei, e mai comod să pui o nouă taxă. O dată e votată în Consiliul Local.

În cartierul meu, maşinile sunt parcate pe borduri, în zona verde, în noroi şi pe străzile găurite. De ani buni, nimeni nu a mai reparat străzile şi trotuarele, infrastructura e de secolul XIX. Dar poate ar trebui să mă bucur, pentru că altfel dacă aleile vor fi reparate, angajaţii primăriei îmi vor bate şi mie la uşă să le plătesc locurile de parcare. Sau, mai umilitor, or să mă cheme la licitaţie, să dau mai mult ca vecinul pentru a obţine un loc cât mai aproape scara blocului. Într-un oraş ca Hunedoara, în care oamenii se chinuiesc de două decenii să facă faţă invaziei gropilor, nu îşi au locul astfel de taxe.

Dar să zicem că sunt un om rău, pentru că nu mă gândesc la binele bugetului local. Şi că taxele pentru parcare sunt bune. Atunci, dacă „primăria administrează locurile de parcare dintre blocuri”, va plăti ea dacă maşina îmi va fi spartă de hoţi? Va plăti reparaţiile maşinilor stricate în craterele de pe străduţe? Şi, la urma urmei, ce primesc în schimbul locului de parcare taxat: cinci metri pătraţi de beton pentru care o să plătesc de acum încolo câte zile voi avea şi, eventual, să îl las moştenire urmaşilor? Nu îmi trebuie aşa ceva.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “JURNAL VIRTUAL. Taxe nesimţite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”