JURNAL VIRTUAL. Taxe nesimţite

danielgutaDragi hunedoreni, pregătiţi-vă portofelele pentru o nouă taxă creată de aleşii locali. Se numeşte generic taxa pentru locurile de parcare amenajate şi numerotate între blocuri. Sigur, cei care au stabilit ca proprietarii de maşini din Hunedoara să se scuture de cel puţin 100 de lei pe an, pentru a avea privilegiul de a-şi lăsa maşinile în faţa şi în spatele blocurilor, ne-ar putea spune cu uşurinţă şi de ce au făcut-o. O să ne explice că e nevoie de bani la bugetul local şi că noile parcări sunt mişto. Că şi în alte oraşe se practică astfel de taxe, şi aşa mai departe… Argumente pot fi găsite pentru orice, chiar şi dacă e vorba de impozitul pentru apa de ploaie din Hunedoara. Mă întreb ce va urma: taxe pentru iluminatul public din cartiere, valabil pentru cei care „beneficiază” de aşa ceva, pentru capacele de canal din zona verde, unde mai sunt, pentru gardul viu şi trotuare, la nevoie?!

E vorba de bani la bugetul local, desigur, şi când e vorba de buget, buzunarul cetăţeanului e la mare preţ. Atunci, în compentenţa lor, cei din administraţia locală se gândesc în sfârşit şi la noi. La banii noştri, cât îi mai avem. Nu au alte idei, e mai comod să pui o nouă taxă. O dată e votată în Consiliul Local.

În cartierul meu, maşinile sunt parcate pe borduri, în zona verde, în noroi şi pe străzile găurite. De ani buni, nimeni nu a mai reparat străzile şi trotuarele, infrastructura e de secolul XIX. Dar poate ar trebui să mă bucur, pentru că altfel dacă aleile vor fi reparate, angajaţii primăriei îmi vor bate şi mie la uşă să le plătesc locurile de parcare. Sau, mai umilitor, or să mă cheme la licitaţie, să dau mai mult ca vecinul pentru a obţine un loc cât mai aproape scara blocului. Într-un oraş ca Hunedoara, în care oamenii se chinuiesc de două decenii să facă faţă invaziei gropilor, nu îşi au locul astfel de taxe.

Dar să zicem că sunt un om rău, pentru că nu mă gândesc la binele bugetului local. Şi că taxele pentru parcare sunt bune. Atunci, dacă „primăria administrează locurile de parcare dintre blocuri”, va plăti ea dacă maşina îmi va fi spartă de hoţi? Va plăti reparaţiile maşinilor stricate în craterele de pe străduţe? Şi, la urma urmei, ce primesc în schimbul locului de parcare taxat: cinci metri pătraţi de beton pentru care o să plătesc de acum încolo câte zile voi avea şi, eventual, să îl las moştenire urmaşilor? Nu îmi trebuie aşa ceva.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “JURNAL VIRTUAL. Taxe nesimţite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii