Jurnal Virtual. Sfertul academic al administraţiilor din Deva şi Hunedoara

danielgutaPrimul dintre cei patru ani în care noile administraţii locale din Deva şi Hunedoara trebuiau să demonstreze că au meritat votul locuitorilor municipiilor, din 10 iunie 2012, s-a scurs. Nu ştiu dacă actualii primari şi-au făcut până acum bilanţul realizărilor personale, dar ar fi interesant să auzim cu ce se laudă.

E drept, atât în Deva, cât şi în municipiul Hunedoara, au fost tăiate panglici, însă cele mai multe dintre investiţiile finalizate în sfertul de mandat al celor doi primari, Petru Mărginean şi Viorel Arion,  aparţin trecutului. Au fost începute de vechile administraţii locale, dar foştii edili nu au mai avut posibilitatea să se bucure de ducerea lor la bun sfârşit.

În schimb, Deva pare la prima vedere mai avansată în proiectele ultimelor luni, faţă de municipiul vecin.

Cetatea oraşului se află în şantier, parcul municipal de la poalele acesteia a fost modernizat recent, ambele fiind investiţii finanţate pe fonduri europene, necesare oricărui oraş.

Hunedoara şi-a schimbat la rândul ei înfăţişarea în bine, însă eforturile primarului Virel Arion şi ale oamenilor de bine din oraş nu au fost suficient de convingătoare în raport cu promisiunile cu care aceştia ne-au obişnuit de mai bine de un an. Un exemplu: Castelul Corvinilor.

Sper să nu ajungem iar să avem parte de anii aceia de promisiuni din timpul vechii administraţii locale a Hunedoarei, urmaţi de lunile de final de mandat, cu scuze şi frustrări pentru proiectele întârziate de lipsa banilor şi a sprijinului politic.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Jurnal Virtual. Sfertul academic al administraţiilor din Deva şi Hunedoara

  1. Daniel Guţă Autor articol

    ce ironie faina, expresia e ok, nu am mai auzit-o pana acum, dar google face minuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara