Jurnal Virtual. Sfertul academic al administraţiilor din Deva şi Hunedoara

danielgutaPrimul dintre cei patru ani în care noile administraţii locale din Deva şi Hunedoara trebuiau să demonstreze că au meritat votul locuitorilor municipiilor, din 10 iunie 2012, s-a scurs. Nu ştiu dacă actualii primari şi-au făcut până acum bilanţul realizărilor personale, dar ar fi interesant să auzim cu ce se laudă.

E drept, atât în Deva, cât şi în municipiul Hunedoara, au fost tăiate panglici, însă cele mai multe dintre investiţiile finalizate în sfertul de mandat al celor doi primari, Petru Mărginean şi Viorel Arion,  aparţin trecutului. Au fost începute de vechile administraţii locale, dar foştii edili nu au mai avut posibilitatea să se bucure de ducerea lor la bun sfârşit.

În schimb, Deva pare la prima vedere mai avansată în proiectele ultimelor luni, faţă de municipiul vecin.

Cetatea oraşului se află în şantier, parcul municipal de la poalele acesteia a fost modernizat recent, ambele fiind investiţii finanţate pe fonduri europene, necesare oricărui oraş.

Hunedoara şi-a schimbat la rândul ei înfăţişarea în bine, însă eforturile primarului Virel Arion şi ale oamenilor de bine din oraş nu au fost suficient de convingătoare în raport cu promisiunile cu care aceştia ne-au obişnuit de mai bine de un an. Un exemplu: Castelul Corvinilor.

Sper să nu ajungem iar să avem parte de anii aceia de promisiuni din timpul vechii administraţii locale a Hunedoarei, urmaţi de lunile de final de mandat, cu scuze şi frustrări pentru proiectele întârziate de lipsa banilor şi a sprijinului politic.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Jurnal Virtual. Sfertul academic al administraţiilor din Deva şi Hunedoara

  1. Daniel Guţă Autor articol

    ce ironie faina, expresia e ok, nu am mai auzit-o pana acum, dar google face minuni!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva