JURNAL VIRTUAL. Prostia și șmecheria se plătesc

413

De fiecare dată când am ieșit din casă, dacă am ieșit cu câinele Ozi la plimbare, dacă am mers la cumpărături sau la țară (la munci agricole) am luat cu mine foaia aia cu declarația pe propria răspundere și am avut grijă să păstrez distanța față de cei din jur. Sunt regulile de bun simț pe care cred că trebuie să le respectăm în această perioadă, reguli pe care le putem îndeplini fără vreun efort și de asta nu avem nicio scuză atunci când nu le respectăm. Reguli folositoare măcar pentru că ne feresc de amenzi, dacă nu cumva ne protejează și sănătatea.

Dar… bine că unii s-au trezit mai șmecheri și au început să strige „Abuzuri!”, când polițiștii i-au găsit fără adeverințe, petrecând în fața blocurilor din Vulcan, Lupeni, Micro 6 – Hunedoara. Iar la ivirea Poliției, tovarășii lor, în loc să se retragă în liniște în case dacă se știau cu musca pe căciulă, le-au sărit în ajutor și au pus-o de-o revoltă aruncând cu bolovani înspre forțele de ordine, în timp ce strigau „Abuzuri!”… Nu știu cât de corect au acționat polițiștii veniți să îi potolească, dar nu cred că s-au trezit din senin să îi abuzeze pe prăduitorii cartierelor.

Prostia și jmecheria se plătesc uneori cu amenzi și pușcărie și, poate, mai dureros, cu bastoane peste spate. Din păcate, atunci când unii o pun de-o revoltă să arate cât de rebeli sunt în bătătură, se întâmplă ca restul comunității, ceilalți care în majoritatea lor își văd de treabă în astfel de împrejurări, să aibă de suferit.

În fine, oalele sparte de „îngerașii” cartierelor le plătim cu toții. Le plătim și cazarea și mâncarea la „izolare”, și tratamentul celor care ajung în spitale din cauza lor, și distrugerile pe care le produc, și lenea și lipsa de interes pentru muncă și pentru educație, și lipsa de respect față de lege, le plătim și ajutoarele sociale…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.