JURNAL VIRTUAL. Ioan Andone a făcut destul pentru fotbalul hunedorean

Ioan Andone, fotbalist la Corvinul Hunedoara la începutul anilor ’80, a povestit că a cheltuit aproape un milion de euro pentru a reda strălucirea fostului restaurant Corvinul din O.M. – Hunedoara. Complexul fusese construit în anii ’50 și a rămas și acum cu multe spații pustii (nu prea au mers afacerile acolo în ultimii ani). Este o clădire monument, care a stat ani buni abandonată și care fusese devastată de hunedoreni – că doar nu au venit străinii să-i grăbească ruinarea.

Andone a reușit să renoveze parțial fostul restaurant Corvinul, dar nu cred că are vreo șansă să adune ceva de pe urma lui. Măcar l-a salvat de la distrugere. Imediat cum au aflat de isprava fostului fotbalist, unii „hunedoreni verzi” l-au luat la înjurături: „Păi cum și-a permis el să nu doneze banii ăia „la Corvinul” – echipa de fotbal desființată de ani buni – care cică l-a făcut om?”. „De ce bogătoiu de Andone nu dă bani să salveze gaura neagră numită fotbalul hunedorean, că doar îi e dator până în gât”. În concluzie… de ce nu îi lasă omul pe alții să comande pe banii lui?

Citind asemenea comentarii… mi-am amintit de o scriere a lui Charles Bukowski pe care o să o adaptez situației: „cum naiba să muncești pe brânci și îți dai sufletul pentru un club de fotbal (job) ani în șir și apoi să îți strige unii (care nu au făcut nimic) că trebuie să fii recunoscător (cu bani) până la Dumnezeu că ai muncit acolo, că ți-ai făcut treaba și ai adus bucurie atâtor oameni care au venit să îți vadă echipa la meciuri…?”

Așadar, nu cred că are nimeni dreptul să îi ceară actualului antrenor să își investească banii câștigați de-a lungul carierei în „fotbalul hunedorean”, cu atât mai mult oameni care nu au avut absolut nicio legătură cu Corvinul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici