JURNAL VIRTUAL. Ioan Andone a făcut destul pentru fotbalul hunedorean

Ioan Andone, fotbalist la Corvinul Hunedoara la începutul anilor ’80, a povestit că a cheltuit aproape un milion de euro pentru a reda strălucirea fostului restaurant Corvinul din O.M. – Hunedoara. Complexul fusese construit în anii ’50 și a rămas și acum cu multe spații pustii (nu prea au mers afacerile acolo în ultimii ani). Este o clădire monument, care a stat ani buni abandonată și care fusese devastată de hunedoreni – că doar nu au venit străinii să-i grăbească ruinarea.

Andone a reușit să renoveze parțial fostul restaurant Corvinul, dar nu cred că are vreo șansă să adune ceva de pe urma lui. Măcar l-a salvat de la distrugere. Imediat cum au aflat de isprava fostului fotbalist, unii „hunedoreni verzi” l-au luat la înjurături: „Păi cum și-a permis el să nu doneze banii ăia „la Corvinul” – echipa de fotbal desființată de ani buni – care cică l-a făcut om?”. „De ce bogătoiu de Andone nu dă bani să salveze gaura neagră numită fotbalul hunedorean, că doar îi e dator până în gât”. În concluzie… de ce nu îi lasă omul pe alții să comande pe banii lui?

Citind asemenea comentarii… mi-am amintit de o scriere a lui Charles Bukowski pe care o să o adaptez situației: „cum naiba să muncești pe brânci și îți dai sufletul pentru un club de fotbal (job) ani în șir și apoi să îți strige unii (care nu au făcut nimic) că trebuie să fii recunoscător (cu bani) până la Dumnezeu că ai muncit acolo, că ți-ai făcut treaba și ai adus bucurie atâtor oameni care au venit să îți vadă echipa la meciuri…?”

Așadar, nu cred că are nimeni dreptul să îi ceară actualului antrenor să își investească banii câștigați de-a lungul carierei în „fotbalul hunedorean”, cu atât mai mult oameni care nu au avut absolut nicio legătură cu Corvinul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara