JURNAL VIRTUAL. Idei pentru politicienii aflați în campanie electorală

355

Politicienii și susținătorii lor sunt în plină campanie electorală în Hunedoara, așa cum au fost mereu, doar că în aceste vremuri sunt mai stresați și mai gălăgioși: își fac jocurile pentru viitoarele funcții bine plătite, pentru sinecurile rezervate „nepoților” și pentru locurile călduțe la stat pe care trebuie să le azvârle și celor mai proști dintre proștii utili lor, cei pe care trebuie să îi tragă după ei și să nu îi lase pe drumuri, doar pentru că le-au lipit afișele, i-au share-uit pe Facebook și s-au dus să dea la număr la cine știe ce mitinguri. Este, ca de obicei, o campanie toxică, la care publicul ia parte fie că vrea sau nu vrea, pentru că românii nu-s obișnuiți să ignore vorbele goale, mai ales atunci când sunt rostite grav sau când sunt urlate pompos.

În fine, dacă tot nu o să vedem dezbateri, dacă tot nu am văzut până acum pe vreunul dintre politicieni să vină cu vreun plan bun pentru orașul ăsta, vă propun să le dați voi idei acestor personaje care vor să ne cucerească înainte de alegeri și să uite de noi după ele. Bune sau proaste, măcar să vină și ei cu ceva în fața noastră. Nu doar să ne spună că… „stai să ajung eu la putere și să o să vedeți ce fac”.

Iată câteva pe care eu le consider utile: 1. Cred că acele peste 100 de hectare de teren viran ocupate pe alocuri de ruinele combinatului pot fi transformate într-o pădure, una cu alei. Și așa vremea uzinelor uriașe din Hunedoara a trecut. 2. Cred că pot fi construite piste de atletism, trasee de jogging și mini-parcuri în oraș – ultimele mai ales în zona școlilor, părculețe amenajate astfel încât oamenii să se poată bucura de liniște și de aer curat. 3 Cred că localnicii pot fi stimulați să aibă grijă de natură, să recicleze și să adune gunoaiele din cartiere, cred că zonele verzi din oraș pot fi extinse și conectate între ele. 4. Cred că grija pentru curățenia pădurii Chizid și a râurilor Cerna, Petac și Zlaști – comorile locale, ar putea deveni priorități pentru comunitate.

Sper că investițiile așteptate pe fonduri UE în Centrul Vechi al Hunedoarei și în „coridoarele ecologice” ale orașului să aibă succes.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.