JURNAL VIRTUAL. Idei pentru politicienii aflați în campanie electorală

Politicienii și susținătorii lor sunt în plină campanie electorală în Hunedoara, așa cum au fost mereu, doar că în aceste vremuri sunt mai stresați și mai gălăgioși: își fac jocurile pentru viitoarele funcții bine plătite, pentru sinecurile rezervate „nepoților” și pentru locurile călduțe la stat pe care trebuie să le azvârle și celor mai proști dintre proștii utili lor, cei pe care trebuie să îi tragă după ei și să nu îi lase pe drumuri, doar pentru că le-au lipit afișele, i-au share-uit pe Facebook și s-au dus să dea la număr la cine știe ce mitinguri. Este, ca de obicei, o campanie toxică, la care publicul ia parte fie că vrea sau nu vrea, pentru că românii nu-s obișnuiți să ignore vorbele goale, mai ales atunci când sunt rostite grav sau când sunt urlate pompos.

În fine, dacă tot nu o să vedem dezbateri, dacă tot nu am văzut până acum pe vreunul dintre politicieni să vină cu vreun plan bun pentru orașul ăsta, vă propun să le dați voi idei acestor personaje care vor să ne cucerească înainte de alegeri și să uite de noi după ele. Bune sau proaste, măcar să vină și ei cu ceva în fața noastră. Nu doar să ne spună că… „stai să ajung eu la putere și să o să vedeți ce fac”.

Iată câteva pe care eu le consider utile: 1. Cred că acele peste 100 de hectare de teren viran ocupate pe alocuri de ruinele combinatului pot fi transformate într-o pădure, una cu alei. Și așa vremea uzinelor uriașe din Hunedoara a trecut. 2. Cred că pot fi construite piste de atletism, trasee de jogging și mini-parcuri în oraș – ultimele mai ales în zona școlilor, părculețe amenajate astfel încât oamenii să se poată bucura de liniște și de aer curat. 3 Cred că localnicii pot fi stimulați să aibă grijă de natură, să recicleze și să adune gunoaiele din cartiere, cred că zonele verzi din oraș pot fi extinse și conectate între ele. 4. Cred că grija pentru curățenia pădurii Chizid și a râurilor Cerna, Petac și Zlaști – comorile locale, ar putea deveni priorități pentru comunitate.

Sper că investițiile așteptate pe fonduri UE în Centrul Vechi al Hunedoarei și în „coridoarele ecologice” ale orașului să aibă succes.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii