JURNAL VIRTUAL. În Hunedoara e libertate

danielgutaAsta e democraţie: să ceri 1.000 de lei ca premiu de sărbători de la primărie, pentru că ai demascat mafia din asociaţia de proprietari a blocurilor de pe strada X, din cartierul Y. Se întâmplă în Hunedoara, iar omul care a avut această iniţiativă este celebrul Vili Rupa, un personaj pitoresc de-al locului, dar serios când este vorba de a-şi cere drepturile.

Vili, justiţiarul din Hunedoara, aşa cum îi place să fie numit, a câştigat două procese cu statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă, culmea, nu reuşeşte să îi înduplece pe aleşii locali că merită premiul de 1.000 de lei. Ce-i drept, Vili a primit o diplomă de onoare de la Primăria Hunedoara, acordată bineînţeles pentru lupta cu interlopii cu legitimaţie de stat. Aşa zice omul, dar dacă este să redăm cuvânt cu cuvânt ce scrie pe diplomă, el a fost răsplătit numai „pentru lupta sa pentru apărarea drepturilor omului”. Vili, nu ceda! Nu o să primeşti recompensa de sărbători de la autorităţi, dar măcar aduci un pic de culoare ştirilor gri despre Hunedoara.
Dar cine crede că în Hunedoara toată lumea, în afară de Vili, a intrat în starea aceea de apatie specifică zilelor de iarnă fără zăpadă se înşeală. 🙂 Duminica trecută, în centrul municipiului l-am întâlnit cel mai entuziast tânăr hunedorean al momentului, Alin Barna. Dotat cu două pancarte pe care a scris câteva mesaje dure la adresa liderilor politici, Alin protesta singur în faţa Casei de cultură a municipiului. a bradului, a ieslei şi a figurinei care îl înfăţişa pe Moş Crăciun. O fi bine, o fi rău, mi-am zis… Se întoarce lumea pe dos?! Nici nu ştiam ce să cred, cert este că, uite, mai sunt oameni care cred că ţara asta poate fi deturnată din dezastrul spre care mulţi dintre noi cred că se îndreaptă.
În Hunedoara, lucrurile nu merg cum aş fi vrut, dar oricum nu eram prea optimist nici la începutul anului. Totuşi, ne putem simţi liberi să protestăm (deja am dat două exemple) şi să ne manifestăm drepturile primite o dată cu democraţia visată. Atâta doar că, din păcate, nimeni nu pare să ne mai bage în seamă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin