JURNAL VIRTUAL. În Hunedoara e libertate

danielgutaAsta e democraţie: să ceri 1.000 de lei ca premiu de sărbători de la primărie, pentru că ai demascat mafia din asociaţia de proprietari a blocurilor de pe strada X, din cartierul Y. Se întâmplă în Hunedoara, iar omul care a avut această iniţiativă este celebrul Vili Rupa, un personaj pitoresc de-al locului, dar serios când este vorba de a-şi cere drepturile.

Vili, justiţiarul din Hunedoara, aşa cum îi place să fie numit, a câştigat două procese cu statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă, culmea, nu reuşeşte să îi înduplece pe aleşii locali că merită premiul de 1.000 de lei. Ce-i drept, Vili a primit o diplomă de onoare de la Primăria Hunedoara, acordată bineînţeles pentru lupta cu interlopii cu legitimaţie de stat. Aşa zice omul, dar dacă este să redăm cuvânt cu cuvânt ce scrie pe diplomă, el a fost răsplătit numai „pentru lupta sa pentru apărarea drepturilor omului”. Vili, nu ceda! Nu o să primeşti recompensa de sărbători de la autorităţi, dar măcar aduci un pic de culoare ştirilor gri despre Hunedoara.
Dar cine crede că în Hunedoara toată lumea, în afară de Vili, a intrat în starea aceea de apatie specifică zilelor de iarnă fără zăpadă se înşeală. 🙂 Duminica trecută, în centrul municipiului l-am întâlnit cel mai entuziast tânăr hunedorean al momentului, Alin Barna. Dotat cu două pancarte pe care a scris câteva mesaje dure la adresa liderilor politici, Alin protesta singur în faţa Casei de cultură a municipiului. a bradului, a ieslei şi a figurinei care îl înfăţişa pe Moş Crăciun. O fi bine, o fi rău, mi-am zis… Se întoarce lumea pe dos?! Nici nu ştiam ce să cred, cert este că, uite, mai sunt oameni care cred că ţara asta poate fi deturnată din dezastrul spre care mulţi dintre noi cred că se îndreaptă.
În Hunedoara, lucrurile nu merg cum aş fi vrut, dar oricum nu eram prea optimist nici la începutul anului. Totuşi, ne putem simţi liberi să protestăm (deja am dat două exemple) şi să ne manifestăm drepturile primite o dată cu democraţia visată. Atâta doar că, din păcate, nimeni nu pare să ne mai bage în seamă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?