JURNAL VIRTUAL. De ce să fim bucuroşi în noiembrie

danielgutaNoiembrie mi-a părut dintotdeauna o lună destul de tristă. E perioada aceea în care încercăm să ne obişnuim cu întunericul ce ocupă tot mai mult din orele serii, cu frigul de afară, cu cenuşiul care stăpâneşte aproape toate peisajele zilnice întinse în faţa ochilor noştri. Luna în care o să începem să ne dăm seama că vom simţi scumpirile la gaz şi că o să trebuiască să adăugăm cheltuielilor curente şi factura la căldură.

Nu am auzit până acum pe nimeni să se laude cu cât de mult îi place luna noiembrie. Mai ales în oraşele noastre mohorâte, adormite de toamnă şi de vremea rea. Nu ai ce face în noiembrie decât să aştepţi sărbătorile de iarnă. Dar, cred că ar trebui să fim mai optimişti. Avem şi motive de bucurie, putem să ne agăţăm de ele la nevoie.

În primul rând, aproape a trecut şi anul acesta de criză, un an epuizant căruia totuşi i-am supravieţuit cei mai mulţi dintre noi. În câteva săptămâni n-o să ne mai stea gândul decât la sărbători. Vin ninsorile şi oricât de mult ne-ar încurca şi ele, o să găsim în strălucirea lor măcar un strop de linişte. În noiembrie, încă mai avem timp să facem lucruri dintre cele pe care le-am plănuit pentru tot anul şi de care am uitat apoi sau le-am abandonat.

Mai avem, aşadar, speranţe pentru nerealizările noastre. Mai putem face câte ceva pentru a salva aparenţele lui 2013. Iar dacă nu o să se întâmple nici asta, în toată atmosfera de sărbătoare a lunii decembrie putem uita de eşecuri şi ne putem reporta planurile rămase pentru anul viitor. Uite, de exemplu, autorităţile la care tot am privit aşteptând să facă lucruri pozitive pentru noi, să ne dea veşti bune, ne vor mai lăsa să le aşteptăm şi în 2014.

Şi pentru că nu vreau să mă gândesc iar la toate promisiunile acelea auzite şi transformate până acum în nerealizări, o să mă consolez la gândul că din decembrie vom avea o autostradă mai lungă cu 40 de kilometri, din Deva până la ieşirea din Sebeş. Măcar atât.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii