JURNAL VIRTUAL. De ce să fim bucuroşi în noiembrie

danielgutaNoiembrie mi-a părut dintotdeauna o lună destul de tristă. E perioada aceea în care încercăm să ne obişnuim cu întunericul ce ocupă tot mai mult din orele serii, cu frigul de afară, cu cenuşiul care stăpâneşte aproape toate peisajele zilnice întinse în faţa ochilor noştri. Luna în care o să începem să ne dăm seama că vom simţi scumpirile la gaz şi că o să trebuiască să adăugăm cheltuielilor curente şi factura la căldură.

Nu am auzit până acum pe nimeni să se laude cu cât de mult îi place luna noiembrie. Mai ales în oraşele noastre mohorâte, adormite de toamnă şi de vremea rea. Nu ai ce face în noiembrie decât să aştepţi sărbătorile de iarnă. Dar, cred că ar trebui să fim mai optimişti. Avem şi motive de bucurie, putem să ne agăţăm de ele la nevoie.

În primul rând, aproape a trecut şi anul acesta de criză, un an epuizant căruia totuşi i-am supravieţuit cei mai mulţi dintre noi. În câteva săptămâni n-o să ne mai stea gândul decât la sărbători. Vin ninsorile şi oricât de mult ne-ar încurca şi ele, o să găsim în strălucirea lor măcar un strop de linişte. În noiembrie, încă mai avem timp să facem lucruri dintre cele pe care le-am plănuit pentru tot anul şi de care am uitat apoi sau le-am abandonat.

Mai avem, aşadar, speranţe pentru nerealizările noastre. Mai putem face câte ceva pentru a salva aparenţele lui 2013. Iar dacă nu o să se întâmple nici asta, în toată atmosfera de sărbătoare a lunii decembrie putem uita de eşecuri şi ne putem reporta planurile rămase pentru anul viitor. Uite, de exemplu, autorităţile la care tot am privit aşteptând să facă lucruri pozitive pentru noi, să ne dea veşti bune, ne vor mai lăsa să le aşteptăm şi în 2014.

Şi pentru că nu vreau să mă gândesc iar la toate promisiunile acelea auzite şi transformate până acum în nerealizări, o să mă consolez la gândul că din decembrie vom avea o autostradă mai lungă cu 40 de kilometri, din Deva până la ieşirea din Sebeş. Măcar atât.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”         Au început lucrările de modernizare a drumului de legătură între strada Vulcan și strada Cozia         Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz, de la Ardeu         ITM Hunedoara – privind prevenirea răspândirii noului coronavirus la reluarea activităților de transport         Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara         Femeie anchetată după ce și-a fugărit soțul cu ciocanul         Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională         Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Deva și-a reluat activitatea         Sfinții Mari Împărați Constantin și mama sa, Elena         Peștera zidită de la Mada         Încă un deces al unui pacient diagnosticat cu Covid 19, în judeţul Hunedoara         Aparat de ozonoterapie, folosit la ATI – Spitalul municipal Hunedoara         Tânăr fără permis auto, prins pentru a doua oară de polițiști, în Hunedoara