JURNAL VIRTUAL. Corvinul. Care Corvinul?

danielgutaAu trecut zece ani de la ultimul meci al echipei FC Corvinul Hunedoara. Au trecut cei zece ani, dar nu s-a întâmplat mare lucru. Clubul a rămas dezafiliat şi funcţionează doar în acte. Zilele trecute am citit că FC Corvinul Hunedoara a depus o contestaţie faţă de modul cum au fost organizate alegerile pentru Federaţia Română de Fotbal. O fi acelaşi club care în urmă cu un deceniu era scos din afara fotbalului românesc din cauza datoriilor? Mi s-a părut ciudat să citesc despre Corvinul, în astfel de condiţii, şi să îi văd numele ca pe un obiect al unor manevre de culise la Federaţia Română de Fotbal. Dacă situaţia clubului hunedorean va rămâne aceeaşi, probabil o să mai aflăm noutăţi despre el doar la următoarele alegeri pentru conducerea FRF.

Anul acesta trebuia să fie unul al renaşterii FC Corvinul Hunedoara, cel puţin aşa citeam în presă la început de an. Suna foarte frumos, dar uite că sunt din ce în ce mai puţine şanse ca „renaşterea” să se producă. „Dacă ne-am aduna toţi, am pune bani, am găsi investitori, am face o nouă echipă, ne-am înscrie în campionat chiar şi în Liga a cincea, am lupta…”, cam aşa sunau condiţiile în care reactivarea clubului era posibilă. Până acum nu s-a întâmplat nimic. A trecut jumătate din anul de graţie 2014 şi mă gândeam că trebuia să văd ceva concret dincolo de hârţoagele în care e îngropat numele clubului. Nici măcar de promisiuni nu am avut parte.

În anii trecuţi, îi auzeam pe politicieni cum povesteau despre reînvierea fotbalului din Hunedoara, apoi mai aflam despre ce oameni de afaceri sau foşti fotbalişti ar da o mână de ajutor „proiectului”, mai vedeam în jurul meu hunedoreni pătimaşi, care arătau dorinţa de a se implica în a schimba soarta pecetluită a fotbalului din Hunedoara. Poate, în sinea lor, niciunii şi nici ceilalţi nu au crezut cu adevărat în aşa zisa renaştere a Corvinului. Dar au promis aşa, poate de dragul numelui Corvinul sau al fotbalului, ori neştiind că pentru a susţine un club de fotbal sunt necesari banii, în primul rând.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație