Întâmplări cu români

euPlângem toată ziua că politicienii sunt niște oameni de nimic. Unii or fi, dar poate că nu toți. Nu e drept să generalizăm. Jelim cât e ziua de lungă că suntem un popor de rahat. Poate că da, poate că nu. Da, de foarte multe ori consider că nu mai avem nicio șansă. Apoi, se întâmplă ceva și parcă mai am încredere că nu e totul pierdut.

Zilele trecute, am urcat la cabana Gura Zlata. Mihai Bărăscu se chinuie realmente să o țină pe picioare. Plantează flori, le vorbește, le îngrijește, le iubește. I-a rugat pe niște turiști să aibă grijă, să nu le rupă. Ce credeți că l-a văzut făcând pe unul dintre ei? Nemernicul își turna paharul cu vin în ghivece. Cam câtă răutate să zacă în cineva ca să facă așa ceva? Și, mai ales, de ce?

În drum spre casă, pe mijlocul șoselei – o căprioară rănită. Imbecilul care o lovise nu a fost în stare să o pună în mașină și s-o ducă la doctor. Am ajuns cu ea la Deva, la clinica doctorului Mihăilă. Am găsit acolo oameni minunați, care au făcut gratuit tot ce le-a stat în putere. Doctorița Luminița Ioțcu a continuat să îi curețe rănile, deși a văzut imediat că biata căprioară avea bazinul rupt, deci, practic, nicio șansă. Sigur că a fost nevoie să vină și poliția. A venit agentul principal Dumitru Rusu. A ajuns cam în 20 de minute și și-a cerut scuze că a fost nevoie să așteptăm. Era singur pe tură.

Am trecut, în drum spre Deva, prin Hațeg. Vreo 10 persoane lipeau afișe fix pe parapeții drumului național. Lucrau de zor să îi murdărească. Le-o fi zis de la partid. Ei nu au creier? Cine plătește mizeria făcută și cine va curăța după ei? Nimeni! Candidații vor zâmbi de pe parapeți și peste 2 ani.

Există milioane de exemple de români imbecili, cum sunt sigură că sunt alte milioane de compatrioți de-ai noștri extraordinari. E păcat doar că faptele bune nu sunt luate ca exemplu. E păcat doar că avem prostul obicei de-a ne trăim frustrările în public, distrugând cu o plăcere diabolică tot ceea ce clădim. Mi-ar plăcea doar să avem puterea să ne înfrânăm ura, prostia, delăsarea și răutatea. Pot să jur că am fi mult mai frumoși.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici