Întâmplări cu români

euPlângem toată ziua că politicienii sunt niște oameni de nimic. Unii or fi, dar poate că nu toți. Nu e drept să generalizăm. Jelim cât e ziua de lungă că suntem un popor de rahat. Poate că da, poate că nu. Da, de foarte multe ori consider că nu mai avem nicio șansă. Apoi, se întâmplă ceva și parcă mai am încredere că nu e totul pierdut.

Zilele trecute, am urcat la cabana Gura Zlata. Mihai Bărăscu se chinuie realmente să o țină pe picioare. Plantează flori, le vorbește, le îngrijește, le iubește. I-a rugat pe niște turiști să aibă grijă, să nu le rupă. Ce credeți că l-a văzut făcând pe unul dintre ei? Nemernicul își turna paharul cu vin în ghivece. Cam câtă răutate să zacă în cineva ca să facă așa ceva? Și, mai ales, de ce?

În drum spre casă, pe mijlocul șoselei – o căprioară rănită. Imbecilul care o lovise nu a fost în stare să o pună în mașină și s-o ducă la doctor. Am ajuns cu ea la Deva, la clinica doctorului Mihăilă. Am găsit acolo oameni minunați, care au făcut gratuit tot ce le-a stat în putere. Doctorița Luminița Ioțcu a continuat să îi curețe rănile, deși a văzut imediat că biata căprioară avea bazinul rupt, deci, practic, nicio șansă. Sigur că a fost nevoie să vină și poliția. A venit agentul principal Dumitru Rusu. A ajuns cam în 20 de minute și și-a cerut scuze că a fost nevoie să așteptăm. Era singur pe tură.

Am trecut, în drum spre Deva, prin Hațeg. Vreo 10 persoane lipeau afișe fix pe parapeții drumului național. Lucrau de zor să îi murdărească. Le-o fi zis de la partid. Ei nu au creier? Cine plătește mizeria făcută și cine va curăța după ei? Nimeni! Candidații vor zâmbi de pe parapeți și peste 2 ani.

Există milioane de exemple de români imbecili, cum sunt sigură că sunt alte milioane de compatrioți de-ai noștri extraordinari. E păcat doar că faptele bune nu sunt luate ca exemplu. E păcat doar că avem prostul obicei de-a ne trăim frustrările în public, distrugând cu o plăcere diabolică tot ceea ce clădim. Mi-ar plăcea doar să avem puterea să ne înfrânăm ura, prostia, delăsarea și răutatea. Pot să jur că am fi mult mai frumoși.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva