Întâmplări cu români

euPlângem toată ziua că politicienii sunt niște oameni de nimic. Unii or fi, dar poate că nu toți. Nu e drept să generalizăm. Jelim cât e ziua de lungă că suntem un popor de rahat. Poate că da, poate că nu. Da, de foarte multe ori consider că nu mai avem nicio șansă. Apoi, se întâmplă ceva și parcă mai am încredere că nu e totul pierdut.

Zilele trecute, am urcat la cabana Gura Zlata. Mihai Bărăscu se chinuie realmente să o țină pe picioare. Plantează flori, le vorbește, le îngrijește, le iubește. I-a rugat pe niște turiști să aibă grijă, să nu le rupă. Ce credeți că l-a văzut făcând pe unul dintre ei? Nemernicul își turna paharul cu vin în ghivece. Cam câtă răutate să zacă în cineva ca să facă așa ceva? Și, mai ales, de ce?

În drum spre casă, pe mijlocul șoselei – o căprioară rănită. Imbecilul care o lovise nu a fost în stare să o pună în mașină și s-o ducă la doctor. Am ajuns cu ea la Deva, la clinica doctorului Mihăilă. Am găsit acolo oameni minunați, care au făcut gratuit tot ce le-a stat în putere. Doctorița Luminița Ioțcu a continuat să îi curețe rănile, deși a văzut imediat că biata căprioară avea bazinul rupt, deci, practic, nicio șansă. Sigur că a fost nevoie să vină și poliția. A venit agentul principal Dumitru Rusu. A ajuns cam în 20 de minute și și-a cerut scuze că a fost nevoie să așteptăm. Era singur pe tură.

Am trecut, în drum spre Deva, prin Hațeg. Vreo 10 persoane lipeau afișe fix pe parapeții drumului național. Lucrau de zor să îi murdărească. Le-o fi zis de la partid. Ei nu au creier? Cine plătește mizeria făcută și cine va curăța după ei? Nimeni! Candidații vor zâmbi de pe parapeți și peste 2 ani.

Există milioane de exemple de români imbecili, cum sunt sigură că sunt alte milioane de compatrioți de-ai noștri extraordinari. E păcat doar că faptele bune nu sunt luate ca exemplu. E păcat doar că avem prostul obicei de-a ne trăim frustrările în public, distrugând cu o plăcere diabolică tot ceea ce clădim. Mi-ar plăcea doar să avem puterea să ne înfrânăm ura, prostia, delăsarea și răutatea. Pot să jur că am fi mult mai frumoși.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni