GHETE CU CUIE/Consiliul Județean Hunedoara susține non-performanța în sport. Împarte banii pe ochi frumoși

DSC_2068Modul în care Consiliul Județean Hunedoara a împărțit banii din bugetul pe 2015, sub formă de cotizație, asociațiilor sportive cu care și-a asociat numele și a căror activitate competițională s-a angajat s-o susțină a bulversat pe toată lumea.

Nedumeriți sunt și cei care nu așteaptă nici măcar un șfanț. Însă cei mai confuzi și supărați sunt șefii grupărilor în cauză. Unii sunt șucăriți că vor primi bani puțini, iar alții, pentru că le-a fost alocat mai puțin decât anul trecut.

Niciunul însă nu mai știe ce să creadă despre criteriile după care aleșii județeni s-au ghidat atunci când au împărţit banii alocați sportului, deși fiecare a citit măcar o dată ce scrie pe imensele bannere postate deasupra celor două porți din Sala Sporturilor din Deva: “CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA sprijină performanța în sport!”.

DSC_0341

Doar teoretic – se vede treaba. Practic însă, nici pomeneală!

Concret. Echipei de handbal feminin Club Sportiv Municipal Cetate Deva i-a fost oferită cea mai groasă felie din bugetul alocat sportului – aproape 700.000 de lei. Aceasta, după ce, anul trecut, fetele și-au ratat cu brio modestul obiectiv – calificarea în play-off-ul Ligii Naționale, pentru ca apoi să se salveze de la retrogradare, iar din Cupa României, echipa a fost eliminată rușinos de o formație de ligă inferioară. Nici în acest an handbalistele nu stau pe roze și nici viitorul nu sună bine.

O sumă frumușică – 500.000 de lei – va vira CJ Hunedoara în acest an și în contul echipei de fotbal FC Hunedoara, autointitulată “singura divizionară din județ” chiar dacă se zbate în mediocritate undeva prin Divizia C, al treilea eșalon fotbalistic din România, și fără prea mari perspective în ceea ce privește performanța sportivă.

În fine, Asociației Sportive Futsal Club Autobergamo Deva – adică, nimeni alta decât campioana en-titre și deținătoarea Supercupei României și actuală lideră a Ligii 1la fotbal în sală – i-a fost alocată, după intense negocieri, doar suma de 200.000 de lei.

Adresându-se în plen colegilor săi consilieri, vicepreședintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, a dezvăluit unul dintre criteriile după care au fost împărțiți banii pentru sport.

Citez: „Dacă ne gândim la sumele care răsplătesc efortul acestor asociaţii sportive, credeţi-mă, sunt mici. Spre exemplu, echipa de handbal feminin umple Sala Sporturilor la fiecare meci jucat acasă şi acesta este scopul stadioanelor, al săilor de sport: să găzduiască evenimente sportive reuşite…”.

Deloc convingător și fără nicio logică.

Și echipa de futsal face show pe parchet și umple tribuna cu spectatori, meci de meci, dar, cu toate astea, susținerea financiară este mai consistentă pentru fete.

Cât despre fotbaliștii de la Hunedoara, sunt slabi și la capitolul audiență. Ca să umple o tribună, au nevoie de toți spectatorii din tur.

Apropo, cine ce susține!

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei