GHETE CU CUIE. Ce ruşine mare!

16-COMENTARIU - Sami TamasAm fost în preajma celor de la CS Fotbal Club Hunedoara încă de la înfiinţare, din 2009 şi, implicit, am urmărit toate cele trei tentative eşuate pe teren de a promova în eşalonul al doilea fotbalistic din România, însă niciuna nu a fost mai ruşinoasă şi mai umilitoare precum campania încheiată săptămâna trecută.

Să alergi de unul singur aproape întreg campionatul şi apoi să treci linia de sosire pe locul doi este ceva de culmea penibilului!

Da, asta ar fi, într-o frază, descrierea traseului făcut de echipa antrenată – sau nu – de Marius Opric şi finanţată de Alina State, Consiliul Local şi Primăria Hunedoara în sezonul 2012-2013. Să fi fost cu ghinion cifra 13 din anul 2000!? – şi de aici fraza repetată obsesiv de oficialii şi suporterii hunedoreni în finalul campionatului: „Nu a fost anul nostru…”.

Nu cred. Mai degrabă a fost vorba de incompetenţă la toate nivelurile – din teren şi până la cel mai greu fotoliu din birouri. Este aproape de neînţeles cum FC Hunedoara a ajuns pe final să joace cu emoţii că va pierde şi locul secund, după ce trei sferturi din campionat şi-a privit adversarii de sus, de pe cea mai înaltă poziţie.

Şi nu oricum! FC Hunedoara a început returul de pe locul 1, cu 7 (şapte) puncte avans şi un joc mai puţin disputat faţă principala contracandidată, Olimpia Satu Mare. FC Hunedoara a avut, cel puţin scriptic, cel mai bun şi cel mai numeros lot de jucători din Seria a V-a şi, cu siguranţă, cele mai bune şi optime condiţii de pregătire: cantonament centralizat plus o sumedenie de jocuri amicale.

Toată lumea ştie că fotbaliştii hunedoreni au fost privilegiaţi: contracte stagionale şi de 6.000 de euro (o raritate în Liga a III-a şi chiar în Liga a II-a), salarii bune şi plătite la zi, prime de 800 de lei la victorie – şi doar în tur au fost 11.

Şi, mai presus de toate, “negru-albaştrii” au avut susţinerea necondiţionată a suporterilor care i-au urmat în toate deplasările şi care acum au cele mai multe motive să se simtă umiliţi şi păcăliţi.

Dar cui îi pasă de ei mai mult decât declarativ?!

Cu toate acestea, FC Hunedoara şi-a ratat într-un mod deplorabil obiectivul. Sau poate chiar aşa a vrut – s-o dea pe lângă. Cine ştie? Cineva ştie!

Încă o dată, RUŞINE!

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “GHETE CU CUIE. Ce ruşine mare!

  1. Tudor N.

    Esti varza si putin cam nesimtit…dar asta e, “esti” mare critic sportiv.
    Poate ajungi la cancan

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva