Elena Udrea a rămas fără sutien

 de Sorin Ovidiu Bălan

sorin_ovidiu_balanE nasol când senatorilor sau deputaţilor noştri încep să li se aplice legile pe care chiar ei le-au votat.

Elena Udrea bunăoară, a încercat ieri, în faţa colegilor deputaţi –  pentru că la noi este posibil să fii în acelaşi timp şi arestat preventiv, inculpat sau chiar condamnat defintiv cu suspendare, şi parlamentar – să pledeze pentru a nu fi trimisă din nou în arest. Cu un discurs bine alcătuit, ceea ce ne face să credem că nu l-a conceput ea, pentru că nu ne amintim ca de-a lungul vremii, de la tribuna Parlamentului, doamna Udrea să fi dat mostre de măiestrie oratorică, a folosit un arsenal întreg de argumente care dure, semănând mai mult a ameninţări şi avertismente, care suave, ce ar fi trebuit să meargă la inima colegilor încă liberi.

Eu îndrăznesc să spun că discursul Elenei Udrea nu a fost altceva decât o înaltă şi măiastră dovadă de tupeu nemăsurat, dus mult dincolo de limita normalului.

Doamna Elena Udrea era ieri indignată că noul Cod Penal şi noul Cod de Procedură Penală sunt greşite. Că ele permit abuzuri grve. Cum ar fi acela al arestului preventiv, care nu mai este o măsură excepţională, ci a devenit una folosită uzual de anchetatori.

Zău, madam? Ia ghici cine a votat aceste noi conduri, cu imperfecţiunile pe care le simţi acum pe pielea ta? Nu cumva parlamentarii, din rândurile cărora faci şi tu pare? Adică ţi-ai votat singură, posibilitatea de a fi foarte uşor băgată la zdup? Şi mai zici că eşti juristă, Gabrielo. Dar parcă nu te-am auzit protestând asupra acestor imperfecţiuni, până  nu te-au lovit drept în moalele capului. Când Traian Băsescu îi trimitea foarete uşor la arest pe cei de care nu-i mai plăcea muşchii lui, erau bune, şi noul Cod Penal, şi noul Cod Civil, nu-i aşa?

Doamna Udrea mai era indignată că atunci când a fost băgată în celulă i-a fost confiscat sutienul. Unul de firmă, fără discuţie. Iar după ce s-a tras zăvorul în urma ei, a dat cu ochii de iad. Veceu turcesc, fără uşă, paturi suprapuse, aşternuturi vechi, geam care nu se închidea, frig, pereţi scorojiţi, şobolani.

Zău cucoană? Ştii câtor femei, atenţie, care beneficiau de prezumţia de nevinovăţie, li s-a luat sutienul, conform unei proceduri aprobată şi de tine, ca deputat? Ştii câte s-au pişat la veceul turcesc de li s-au uitat colegele de celulă în cur, ori au ţipat de groază când le-a trecut câte un şobolan printre picioare. Câte au dormit în paturi suprapuse şi au tremurat de frig? Şi asta în timp ce te plimbai pe la Paris, locuiai în hoteluri de cinci stele, comandai meniuri exotice în cameră sau plecai cu avion privat, să faci plajă privată în Grecia.

Ghici cine trebuia să aloce fonduri pentru ca arestul să nu mai semene cu o cameră de tortură? Nu cumva Guvernul? Din care făceai şi tu parte?

Am tot auzit zilele astea de o avanaşă de cereri la adresa doamnei Udrea. Care de încuviinţare a reţinerii, care de arestare, care  de încuviinţare a cercetării penale.

Nu am auzit însă de nici o cerere de instituire a sechestrului pe averea ei colosală. Şi asta  m-ar interesa mai mult decât că a rămas fără sutien.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara