Elena Udrea a rămas fără sutien

 de Sorin Ovidiu Bălan

sorin_ovidiu_balanE nasol când senatorilor sau deputaţilor noştri încep să li se aplice legile pe care chiar ei le-au votat.

Elena Udrea bunăoară, a încercat ieri, în faţa colegilor deputaţi –  pentru că la noi este posibil să fii în acelaşi timp şi arestat preventiv, inculpat sau chiar condamnat defintiv cu suspendare, şi parlamentar – să pledeze pentru a nu fi trimisă din nou în arest. Cu un discurs bine alcătuit, ceea ce ne face să credem că nu l-a conceput ea, pentru că nu ne amintim ca de-a lungul vremii, de la tribuna Parlamentului, doamna Udrea să fi dat mostre de măiestrie oratorică, a folosit un arsenal întreg de argumente care dure, semănând mai mult a ameninţări şi avertismente, care suave, ce ar fi trebuit să meargă la inima colegilor încă liberi.

Eu îndrăznesc să spun că discursul Elenei Udrea nu a fost altceva decât o înaltă şi măiastră dovadă de tupeu nemăsurat, dus mult dincolo de limita normalului.

Doamna Elena Udrea era ieri indignată că noul Cod Penal şi noul Cod de Procedură Penală sunt greşite. Că ele permit abuzuri grve. Cum ar fi acela al arestului preventiv, care nu mai este o măsură excepţională, ci a devenit una folosită uzual de anchetatori.

Zău, madam? Ia ghici cine a votat aceste noi conduri, cu imperfecţiunile pe care le simţi acum pe pielea ta? Nu cumva parlamentarii, din rândurile cărora faci şi tu pare? Adică ţi-ai votat singură, posibilitatea de a fi foarte uşor băgată la zdup? Şi mai zici că eşti juristă, Gabrielo. Dar parcă nu te-am auzit protestând asupra acestor imperfecţiuni, până  nu te-au lovit drept în moalele capului. Când Traian Băsescu îi trimitea foarete uşor la arest pe cei de care nu-i mai plăcea muşchii lui, erau bune, şi noul Cod Penal, şi noul Cod Civil, nu-i aşa?

Doamna Udrea mai era indignată că atunci când a fost băgată în celulă i-a fost confiscat sutienul. Unul de firmă, fără discuţie. Iar după ce s-a tras zăvorul în urma ei, a dat cu ochii de iad. Veceu turcesc, fără uşă, paturi suprapuse, aşternuturi vechi, geam care nu se închidea, frig, pereţi scorojiţi, şobolani.

Zău cucoană? Ştii câtor femei, atenţie, care beneficiau de prezumţia de nevinovăţie, li s-a luat sutienul, conform unei proceduri aprobată şi de tine, ca deputat? Ştii câte s-au pişat la veceul turcesc de li s-au uitat colegele de celulă în cur, ori au ţipat de groază când le-a trecut câte un şobolan printre picioare. Câte au dormit în paturi suprapuse şi au tremurat de frig? Şi asta în timp ce te plimbai pe la Paris, locuiai în hoteluri de cinci stele, comandai meniuri exotice în cameră sau plecai cu avion privat, să faci plajă privată în Grecia.

Ghici cine trebuia să aloce fonduri pentru ca arestul să nu mai semene cu o cameră de tortură? Nu cumva Guvernul? Din care făceai şi tu parte?

Am tot auzit zilele astea de o avanaşă de cereri la adresa doamnei Udrea. Care de încuviinţare a reţinerii, care de arestare, care  de încuviinţare a cercetării penale.

Nu am auzit însă de nici o cerere de instituire a sechestrului pe averea ei colosală. Şi asta  m-ar interesa mai mult decât că a rămas fără sutien.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic