Demeter Junior a demisionat. Jos pălăria!

editorialGestul tânărului pesedist este ieşit din comun, cu atât mai mult cu cât în spatele lui stă o poveste incredibilă: nimic în afară de propria voinţă nu l-ar fi putut clintit pe Alexandru Ioan Demeter de pe postul de director.

Alexandru Demeter a preluat şefia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara într-o manieră parşivă, printr-o mică diversiune de care nu el este responsabil. PSD – partidul care primise, după celebrul „algoritm politic”, această instituţie – a anunţat că omul potrivit este Demeter. Şi când toată lumea era convinsă că-i vorba de doctorul care a mai condus DSP-ul, postul a fost încredinţat juniorului, la economistul Alexandru Demeter.

La data de 6 iunie, ministrul Sănătăţii a emis un ordin prin care îl eliberează pe Alexandru Ioan Demeter din funcţia de director al DSP Hunedoara. Asta pentru că, la sfârşitul lunii mai, juniorul îşi înaintase demisia. Fără să fie presat de cineva, fără să fie în centrul unui scandal sau în toiul vreunei cercetări. Pur şi simplu a înţeles că locul lui nu este acolo. Ba chiar mai mult de atât…

În lumea politică, prin cercurile pesediste, circulă o istorioară a conflictului dintre tată şi fiu. Se spune că doctorul Demeter s-a împotrivit din toate puterile demisiei şi că – la un moment dat – l-ar fi ameninţat pe Alexandru cu dezmoştenirea. (Ceva de genul: „Dacă tu îţi dai demisia, nu mai eşti fiul meu”)  La care juniorul ar fi replicat că e dispus să demisioneze şi din „funcţia” de fiu, dacă postul de director la DSP a rămas singura legătură care să-i reţină ca o familie.

Niciunul dintre povestitori nu a asistat la discuţie şi poate să nici nu fi existat, deşi a ajuns în spaţiul public pe mai multe căi. (Şi dinspre tată şi dinspre fiu.)

Un lucru este sigur: Alexandru Ioan Demeter a demisionat din funcţia de director la DSP Hunedoara fără să i se ceară acest lucru şi fără să o târâie prin concedii medicale cum fac de obicei directorii când le vine sorocul la schimbarea de pe post.

Alexandru Demeter este un pesedist cu demnitate şi decenţă cum nu sunt mulţi. Ar fi păcat să renunţe la politică, deşi cred totuşi că o va face.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital