Demeter Junior a demisionat. Jos pălăria!

editorialGestul tânărului pesedist este ieşit din comun, cu atât mai mult cu cât în spatele lui stă o poveste incredibilă: nimic în afară de propria voinţă nu l-ar fi putut clintit pe Alexandru Ioan Demeter de pe postul de director.

Alexandru Demeter a preluat şefia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara într-o manieră parşivă, printr-o mică diversiune de care nu el este responsabil. PSD – partidul care primise, după celebrul „algoritm politic”, această instituţie – a anunţat că omul potrivit este Demeter. Şi când toată lumea era convinsă că-i vorba de doctorul care a mai condus DSP-ul, postul a fost încredinţat juniorului, la economistul Alexandru Demeter.

La data de 6 iunie, ministrul Sănătăţii a emis un ordin prin care îl eliberează pe Alexandru Ioan Demeter din funcţia de director al DSP Hunedoara. Asta pentru că, la sfârşitul lunii mai, juniorul îşi înaintase demisia. Fără să fie presat de cineva, fără să fie în centrul unui scandal sau în toiul vreunei cercetări. Pur şi simplu a înţeles că locul lui nu este acolo. Ba chiar mai mult de atât…

În lumea politică, prin cercurile pesediste, circulă o istorioară a conflictului dintre tată şi fiu. Se spune că doctorul Demeter s-a împotrivit din toate puterile demisiei şi că – la un moment dat – l-ar fi ameninţat pe Alexandru cu dezmoştenirea. (Ceva de genul: „Dacă tu îţi dai demisia, nu mai eşti fiul meu”)  La care juniorul ar fi replicat că e dispus să demisioneze şi din „funcţia” de fiu, dacă postul de director la DSP a rămas singura legătură care să-i reţină ca o familie.

Niciunul dintre povestitori nu a asistat la discuţie şi poate să nici nu fi existat, deşi a ajuns în spaţiul public pe mai multe căi. (Şi dinspre tată şi dinspre fiu.)

Un lucru este sigur: Alexandru Ioan Demeter a demisionat din funcţia de director la DSP Hunedoara fără să i se ceară acest lucru şi fără să o târâie prin concedii medicale cum fac de obicei directorii când le vine sorocul la schimbarea de pe post.

Alexandru Demeter este un pesedist cu demnitate şi decenţă cum nu sunt mulţi. Ar fi păcat să renunţe la politică, deşi cred totuşi că o va face.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei