De ce nu-i apăr pe politicieni

mePrimesc o mulţime de comentarii de la cititori. Fie că o fac pe reţelele de socializare, fie că se găsesc să comenteze la materiale, cei mai mulţi, ascunşi adesea sub pseudonime, îmi spun că trebuie să vorbesc şi despre lucrurile pe care le fac politicienii. Sigur, mi-e foarte clar că aceşti comentatori fac parte dintre susţinătorii politicienilor. Să fie sănătoşi, sunt liberi să îşi spună părerea, cât timp o fac decent. Din păcate, neamprostia e atât de prezentă în comentariile agramate, încât se cuvine să lămurim nişte lucruri.

Nu mă interesează să ţin partea niciunui politician. Mulţi ani am apărat cu dinţii conducerile Primăriei municipiului Hunedoara cu credinţa naivă că acestea chiar reprezintă locuitorii celui mai năpăstuit oraş al judeţului. Uneori m-am înşelat, alteori nu. Totuşi, fiecare fost primar a făcut câte ceva pentru oraşul meu natal. Prea puţin, din nefericire. M-am lecuit să cred că mai sunt şanse pentru Hunedoara, în niciun caz în viitorul apropiat. M-am lecuit şi să sper că soluţiile sunt la politicieni, ci mai repede la fiecare dintre noi. Nu cred că ei mai au soluţii pentru că ani în şir au cauţionat un sistem care a devenit găunos până în plăsele. Nici chiar ei nu îl mai pot îndrepta. Le reproşez multora că nici măcar nu mai încearcă. S-au predat, pentru că sunt prizonierii camarilelor.

Consider, de asemenea, că majoritatea politicienilor sunt disperaţi după putere şi uită de ce ocupă funcţiile şi scopul pentru care au ajuns acolo – binele. Uneori setea de putere e mai mare decât cea pentru bani.

Şi atunci, de ce aş lăuda un politician? Că merge la serviciu? Pentru promisiunile fără acoperire pe care le face în campania electorală? Încă nu m-am prins! I-am rugat eu cumva să se bată să ajungă în fruntea bucatelor? Chiar nu-mi amintesc! Ştiu doar că am avut speranţe atât de la cei pe care i-am votat, cât şi de la cei care au câştigat, chiar dacă le-am dat încrederea mea sau nu! Aşa că, dragi comentatori, mai gândiţi-vă: merită?!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute