De ce nu-i apăr pe politicieni

mePrimesc o mulţime de comentarii de la cititori. Fie că o fac pe reţelele de socializare, fie că se găsesc să comenteze la materiale, cei mai mulţi, ascunşi adesea sub pseudonime, îmi spun că trebuie să vorbesc şi despre lucrurile pe care le fac politicienii. Sigur, mi-e foarte clar că aceşti comentatori fac parte dintre susţinătorii politicienilor. Să fie sănătoşi, sunt liberi să îşi spună părerea, cât timp o fac decent. Din păcate, neamprostia e atât de prezentă în comentariile agramate, încât se cuvine să lămurim nişte lucruri.

Nu mă interesează să ţin partea niciunui politician. Mulţi ani am apărat cu dinţii conducerile Primăriei municipiului Hunedoara cu credinţa naivă că acestea chiar reprezintă locuitorii celui mai năpăstuit oraş al judeţului. Uneori m-am înşelat, alteori nu. Totuşi, fiecare fost primar a făcut câte ceva pentru oraşul meu natal. Prea puţin, din nefericire. M-am lecuit să cred că mai sunt şanse pentru Hunedoara, în niciun caz în viitorul apropiat. M-am lecuit şi să sper că soluţiile sunt la politicieni, ci mai repede la fiecare dintre noi. Nu cred că ei mai au soluţii pentru că ani în şir au cauţionat un sistem care a devenit găunos până în plăsele. Nici chiar ei nu îl mai pot îndrepta. Le reproşez multora că nici măcar nu mai încearcă. S-au predat, pentru că sunt prizonierii camarilelor.

Consider, de asemenea, că majoritatea politicienilor sunt disperaţi după putere şi uită de ce ocupă funcţiile şi scopul pentru care au ajuns acolo – binele. Uneori setea de putere e mai mare decât cea pentru bani.

Şi atunci, de ce aş lăuda un politician? Că merge la serviciu? Pentru promisiunile fără acoperire pe care le face în campania electorală? Încă nu m-am prins! I-am rugat eu cumva să se bată să ajungă în fruntea bucatelor? Chiar nu-mi amintesc! Ştiu doar că am avut speranţe atât de la cei pe care i-am votat, cât şi de la cei care au câştigat, chiar dacă le-am dat încrederea mea sau nu! Aşa că, dragi comentatori, mai gândiţi-vă: merită?!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic