Cuvinte Libere. Udrea spunea de-acum doi ani cine conduce România

108

În urmă cu aproape doi ani, la vremea intrării Elenei Udrea în… cătușele DNA, scriam aici ceva sub titlul: „Dar dacă Udrea spune adevărul?”… Din care reiau unele pasaje, pentru reamintire: „Nimeni, dintre toţi dătătorii cu părerea, nu poate să spună clar cât adevăr şi câtă minciună se află în delaţiunile Udrei. Care deocamdată sunt îndosariate doar ca declaraţii, iar probele ce vor confirma sau infirma spusele sale cam greu vor ajunge în spaţiul public… Dar în acest moment cam singurele „probe” sunt aceste declarații fulminante ale Elenei atât de dragă fostului preşedinte (îi va fi şi fatidică?). Care, dacă vor fi instrumentate riguros, curajos şi se confirmă, pot să lase-n pielea goală întreaga politică din „deceniul Băsescu”! Ca fiind apogeul mafiei de stat. Instituţionalizată, păzită şi apărată de către structurile care, în mod normal, trebuie să dea siguranţă şi garanţie funcţionării statului de drept! Şi, foarte gravă, nedovedită însă, şi se cam târâie barca pe uscat până la elucidarea cazului, ar fi starea indusă că şeful în funcţiune al SRI, omul de gardă al fostului preşedinte, generalul Coldea ar conduce, practic, România!
Dacă toate vorbele Udrei, deocamdată doar expresii ale disperării adulatei blonde, inclusiv de presă, vor deveni fapte probate, autentificate, înseamnă că am trăit 10 ani sub Mafie! Iar acum aceasta se destructurează din interior! Prin delaţiuni. La fel ca mafia siciliană, ca mafia americană! Foarte bine! Dar cine ne dă viaţa pe 10 ani înapoi?”
Barca invocată a fost târâtă pe uscat aproape doi ani. Acum a fost trasă la ponton. Și se controlează – oare? – conținutul ei. Nu prea se întrevăd semne că acest control intern, instrumentat de șeful civil al generalului Coldea, numitul Eduard Helvig (de către peședintele Iohannis – nimeni nu a înțeles pentru care merite și virtuți) se va desfășura riguros, ca la carte, fără tradiționala aplecare românească de a ascunde gunoiul sub preș. Mă rog, pârâtul Udrei este deocamdată suspendat. Cel puțin la ora tastării acestor rânduri…
Și avem toate motivele să suspectăm că totul, în buna tradiție a ipocriziei și ticăloșiei politice, se va cocoloși. Apoi, minciuna, frumos ambalată într-un comunicat de presă marca Pușcalău-Dobrovolschi despre frumusețile naturale ale patriei și efectul binefăcător al apei de ploaie asupra tenului smead al României suferinde, va fi livrată alegătorilor de-acum peste doi ani. Așa ca minciuna declamată vineri, când fosta jurnalistă la B1 Tv și TVR, cu toată modestia ei… uitată, ne-a anunțat că „noi, la adminstrația prezidențială”… Da, voi, acolo, vă bateți joc de România! Adică, se întâlnește președintele cu Coldea, joi, și matale nu ai nimic de spus despre ceea ce arde țara! Sigur că nu e de vină purtătoarea de vorbe. Dar putea să-i sugereze șefului ei că nu se face, domnule președinte, să ne batem joc în asemenea hal de România. Chiar dacă ar fi fost ultima ei zi de lucru la Cotroceni, dar rămânea în memoria Cetății…
Așa, nefericita a confirmat spusele Udrei. Desigur că tăcerea președintelui și împuternicirea purtătoarei de cuvânt să tacă sfidează grosolan opinia publică și țara. Dar președintele a pus-o Mădălina să nu pomenească de întâlnirea sa de taină cu Coldea, pentru că îi este frică de Coldea! Altfel, îi cerea demisia.
Cine conduce România? De-acum doi Udrea a spus cine…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.