Cuvinte Libere. PROSTIA BLOCHEAZĂ ROMÂNIA! Invers nu funcționează…

Vechi prieten, ortac aș zice, pentru că și gazetăria e uneori un fel de abataj de mină în care trudești și orbecăi în căutarea adevărului, Ștefan Costea, inginer minier la rigoare dar cu har la vârful pixului, a postat pe Facebook chestia asta: “Prostia blochează România!…Viceversa,atenție,nu are efect!” Tocmai când căutam un cuvânt cu care să încep aceste rânduri despre prostia, de fapt prostirea în masă la care suntem supuși cu intenție ticăloasă și căreia ne supunem cu lașitate. Anume. De peste doi ani România are pe agenda sa publică de Stat și Țară o singură acțiune: demiterea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Koveși! De-aici încolo România nu a avut nicio problemă de rezolvat ! De-o vreme, ordinea de zi a Țării, ținută și urmărită cu cea mai mare strictețe este alimentată de întregul arsenal media cu gafele impardonabile ale premierului Viorica Dăncilă. Care are meritul de a nu-și da seama că tocmai oamenii ei, care-i scriu discursurile, sunt cei care o expun ironiei publice! Iar opiniei publice i se livrează cu voluptate aceste gafe fabricate chiar lângă premier, în laboratoarele guvernării. Când lumea stă să se plictisească de gafele blondei de la Victoria, apare, este fabricat și lansat pe piață un român… verde, cum altfel?, cu pieptu-i de aramă, care vine din Nord cu o mașină pe care scrie chestia aia ce-i place Opoziției: Muie-PSD! Țara se oprește din lucru, vorba vine, că, oricum, nu lucrează prea multă lume, și mestecă muia la toate televiziunile, cu toți miniștrii și polițiștii, iar întrebarea României devine, după manipulrea grosolană: Cine-i de vină- românul cu muia pe numărul mașinii sau poliția care a șters muia?
Astea ar fi cele mai recente preocupări ale României. Dar, cam din ianuarie 1990 încoace, Țara se află într-o neîncetată campanie electorală, purtată sub astfel de… stindarde ale ticăloșiei politice. Care nu au absolut nimic cu starea României, ci doar cu starea competiției partidelor pentru a ajunge la putere. Și asta, nu cu programe de țară, dar cu manipulări grosolane, de felul celor menționate. Pentru a nu băga nimeni de seamă că cei mai importanți angajatori din România sunt structurile administrative, centrale, județene și locale! Care au dezvoltat un aparat birocratic nemaiîntâlnit, supradimensinat și sufocant, care blochează România. Cu prostia! De fapt, prostirea românilor!
Și pentru a nu părea că vorbim ca să ne aflăm în treabă, iată un simplu exemplu, chiar de aici, de lângă noi. Multă vreme, actualul sediu al Prefecturii și Consiliului județean, Paltul administrativ, care azi găzduiește doar cele două instituții- și ele supradimensionate cu tot felul de hârțogari și dresori de coli ministeriale-, era ocupat de structuri specializate ale administrației județene. Cum ar fi Direcția de sănătate, Inspectoratul școlar județean, Consiliul culturii etc. Direcția de sănătate publică ocupa biroul directorului, al adjunctului și al inspectorilor. Inspectoratul școlar funcționa foarte bine tot în trei-patru birouri. Deși erau mai multe școli, mai mulți elevi și profesori ca astăzi, și se făcea mai multă școală, nu ocupa o clădire faraonică, ca azi. Priviți azi trotuarul din fața actualei Direcții județene de sănătate publică, care fusese sediul spitalului vechi. Vedeți garate, dimineața, minimum șapte mașini ale Direcției. Unele inscripționate: “Control în sănătate publică”. Dincolo de gramatica precară a inscripției se află umflarea birocratismului care sufocă Sănătatea! O clădire completă și apoi o alta adăugită, adăpostesc o armată de conțopiști în sănătate, ca să respectăm… gramatica firmei, de vreo trei ori mai mare ca plutonul medicilor din spitalul subordonat. Inclusiv șoferi pe… autocoloana de mașini, structurate și astea pe mărci și lux, în funcție de fundurile pe care le poartă… Însă manipularea oficială plânge că nu sunt bani de salarii pentru medici și personalul sanitar, de medicamente, că sănătatea în general este subfinanțată. Dar iată câți bani se topesc în structurile birocratice ale sănătații, masa de manevră a liderilor sindicali naționali, în mașini și cheltuielile aferente întreținerii acestora, în tehnică de calcul și telefonie de serviciu… Aceleași obiceiuri și în învățământ, și-n orice!
Dar, cu Codruța, cu Viorica, cu muia lu’ ăla pe numărul mașinii, România este prostită să nu vadă cine o cotropește. Propria-i conducere, oricare ar fi culoarea ei politică! De fapt, propria prostie! Inclusiv vuietul de miercuri al alarmelor este o prostie, o prostire a populației! Adică, la caz de necesitate unde îi adăpostiți pe cei alarmați? Aveți vreun adăpost? Atenție! România nu blochează prostia ! Numai invers!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar