Cuvinte Libere. PROGRAMUL ȚARĂ AL PREȘEDINTELUI-CANDIDAT IOHANNIS

Judecând după… Programul de Țară al președintelui-candidat Iohannis – războiul împotriva PSD  până la victoria finală, care va trebui să consemneze dispariția acestui partid (în spiritul noii democrații instaurate la Cotroceni, foarte asemănătoare celei naziste?)- constatăm că un titlu al unei opere politice ce îi aparține, “Pas cu pas”, se împlinește. Asta la prima… strigare. Mai încolo, vom vedea că Programul de Țară al lui Iohannis este cu totul altul și pentru o cu totul altă țară… Deocamdată președintele-candidat ( dacă avea bun-simț, pe durata campaniei electorale se autosuspenda; ca  să fie convingător, să nu beneficieze de avantajele enorme ale  funcției,  să fair-play față de ceilalți candidați, dar… nicht!) este la vreo 10-12 zile de instaurarea unei Republici Prezidențiale în România! Fără  Constituție, fără  Lege și fără Parlament! La Palatul Victoria a fost instalat… Guvernul Iohannis! Nu mai amintim metodele de tip mafiot prin care s-a efectuat manopera! Nu am greșit! Ăla care șade pe scaun lângă președinte este doar o fantoșă!
Într-o vizită în SUA, în august, președintele Iohannis îi amintea președintelui Trump că  “România a încheiat cu succes Președinția Consiliului Uniunii Europene”. Or, tocmai asta era durerea lui mare! Cum să dea jos un guvern care a adus  președintelui României felicitări și mulțumiri de la Înalata Poartă,  pentru munca guvernului??! L-a dat! Altfel nu putea să respecte tot ceea ce îi promisese președintelui american, în schimbul… firmanului pentru un nou mandat prezidențial. Așa, pe scurtătură,  e vorba de  dezvoltarea Parteneriatului strategic în toate domeniile, aducând la nivelul de excelență cooperarea politico-militară și de securitate, cooperarea economică, în domeniul energiei, inclusiv cea nucleară, și în alte domenii. De aprecierea preșeintelui Trump pentru faptul că România a fost primul stat aliat care, în mandatul său, a atins nivelul de 2% din PIB pentru apărare și continuă să își respecte acest angajament, prin achiziții strategice relevante pentru securitatea României și a NATO, și pentru prezența deosebită românească în Afganistan, unde suntem al 5-lea contributor al forțelor militare de acolo. Apoi s-a referit la importanța creșterii prezenței militare americane în România. “În acest cadru, am abordat și aspectele de interes comun privind securitatea la Marea Neagră. Am adus în discuție și am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis”… Și apropo, Iohannis sublinia și interesul american pentru resursele energetice din Marea Neagră și alte interese economice bilaterale privind comerțul și investițiile. Cum s-ar zice, președintele nostru  era fascinat de  cel american, care este și șeful guvernului, și poate face promisiuni în numele cabinetului. Dar când a ajuns pe Dâmbovița și-a amintit că el nu e șef de guvern și nu-și poate respecta promisiunile către Trump. Numai dacă ar avea guvernul său. Acum îl are: Guvernul Iohannis! Președintele Trump poate fi liniștit! Ce scrie pe șapca dată lui Klaus, care o purta pe cap la masa convorbirilor: “Make America Great Again”  – “Să facem America măreață din nou”- este Programul de Țară al lui Iohannis!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie