Cuvinte Libere. PROGRAMUL ȚARĂ AL PREȘEDINTELUI-CANDIDAT IOHANNIS

Judecând după… Programul de Țară al președintelui-candidat Iohannis – războiul împotriva PSD  până la victoria finală, care va trebui să consemneze dispariția acestui partid (în spiritul noii democrații instaurate la Cotroceni, foarte asemănătoare celei naziste?)- constatăm că un titlu al unei opere politice ce îi aparține, “Pas cu pas”, se împlinește. Asta la prima… strigare. Mai încolo, vom vedea că Programul de Țară al lui Iohannis este cu totul altul și pentru o cu totul altă țară… Deocamdată președintele-candidat ( dacă avea bun-simț, pe durata campaniei electorale se autosuspenda; ca  să fie convingător, să nu beneficieze de avantajele enorme ale  funcției,  să fair-play față de ceilalți candidați, dar… nicht!) este la vreo 10-12 zile de instaurarea unei Republici Prezidențiale în România! Fără  Constituție, fără  Lege și fără Parlament! La Palatul Victoria a fost instalat… Guvernul Iohannis! Nu mai amintim metodele de tip mafiot prin care s-a efectuat manopera! Nu am greșit! Ăla care șade pe scaun lângă președinte este doar o fantoșă!
Într-o vizită în SUA, în august, președintele Iohannis îi amintea președintelui Trump că  “România a încheiat cu succes Președinția Consiliului Uniunii Europene”. Or, tocmai asta era durerea lui mare! Cum să dea jos un guvern care a adus  președintelui României felicitări și mulțumiri de la Înalata Poartă,  pentru munca guvernului??! L-a dat! Altfel nu putea să respecte tot ceea ce îi promisese președintelui american, în schimbul… firmanului pentru un nou mandat prezidențial. Așa, pe scurtătură,  e vorba de  dezvoltarea Parteneriatului strategic în toate domeniile, aducând la nivelul de excelență cooperarea politico-militară și de securitate, cooperarea economică, în domeniul energiei, inclusiv cea nucleară, și în alte domenii. De aprecierea preșeintelui Trump pentru faptul că România a fost primul stat aliat care, în mandatul său, a atins nivelul de 2% din PIB pentru apărare și continuă să își respecte acest angajament, prin achiziții strategice relevante pentru securitatea României și a NATO, și pentru prezența deosebită românească în Afganistan, unde suntem al 5-lea contributor al forțelor militare de acolo. Apoi s-a referit la importanța creșterii prezenței militare americane în România. “În acest cadru, am abordat și aspectele de interes comun privind securitatea la Marea Neagră. Am adus în discuție și am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis”… Și apropo, Iohannis sublinia și interesul american pentru resursele energetice din Marea Neagră și alte interese economice bilaterale privind comerțul și investițiile. Cum s-ar zice, președintele nostru  era fascinat de  cel american, care este și șeful guvernului, și poate face promisiuni în numele cabinetului. Dar când a ajuns pe Dâmbovița și-a amintit că el nu e șef de guvern și nu-și poate respecta promisiunile către Trump. Numai dacă ar avea guvernul său. Acum îl are: Guvernul Iohannis! Președintele Trump poate fi liniștit! Ce scrie pe șapca dată lui Klaus, care o purta pe cap la masa convorbirilor: “Make America Great Again”  – “Să facem America măreață din nou”- este Programul de Țară al lui Iohannis!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile