Cuvinte Libere. POLITICIENI, CANDIDAȚI DE CIRCUMSTANȚĂ ȘI NIȘTE EPIGONI……

Ne aflăm, popor pașnic și pupător de moaște, tot mai multe, că te și minunezi unde le află credincioșii ăștia mai mult de vitrină, decât  în Dumnezeu, că dacă chiar ar fi cu frică de Cel De Su, poate  ar fi mai luminați, măcar de la lumânările cu marcă înregistrară de la Patriarhie, singurele cu drept de circulație, ca banii buni – ne aflăm, revin la idee, în preajma celui de al șaptelea ciclu electoral pentru alegerea unui președinte! De țară. Vorba vine. De fapt cei de până acum au rămas președinți doar ai partidelor care i-au trimis să candideze, dar mai cu seamă ultimii doi, Băsescu și Iohannis. Adică, în 15 ani am fost conduși doar de președinți de partide! Ceea ce se va întâmpla și-n următorii cinci ani, în care președintele PNL, cel validat,  Iohannis, nu surogatul actual, împăunat drept premier, fără rivali cu șanse, ci doar fictivi, de paradă, ca să nu se poată spune că nu e competiție, va prelungi agonia neconducerii  țării de la Cotroceni, ci din navetele București-Sibiu și retur și din călătorii peste hotare.
 Într-un moment în care era normal ca, după 30 de  orbecăială prin prundișul zgrunțuros și mocirlos în căutarea unei cărări, măcar a unei poteci către democrația reală, nu fantezistă,  atunci când nu e de-a dreptul preacurvită, cum ne-o  așterne clasa politică actuală și, implicit, reprezentanții săi  pentru alegerile de preșeșdinte- ar fi fost logic, și ca timp și ca evoluție, ca  oferta electorală să  vină cu fețe, chipuri și moravuri noi. Ba chiar cu mentalitate democratică,  cultură și știință, cu inteligențe formate în 30 de ani pe băncile renumitelor școli de  economie, politologie și conducere din Europa și SUA. Dar noi avem de ales tot din oferta de acum 30 de ani.  Ce ar putea fi nou, când PNL vine tot cu candidatul FDGR, din Sibiu, descoperirea lui Băsescu, mai întâi, care l-ar fi ridicat în grad doar până la ministru al Educației. Apoi… redescoperit de Crin Antonescu, cramponat să-l facă prim-vicepremier și ministru la Interne. Ne-a ferit Domnul! S-a opus Ponta. Probabil i-a ghicit de-atunci lui Iohannis  aplecarea spre extremism politic. Acesta este termenul veritabil pentru ideile pe care le lansează scrâșnind nisipul între măsele, la adresa  rivalilor politici, care trebuie pur și simplu eliminați, zdrobiți. Oare a ce seamănă limbajul acesta din capul unui preșdinte și candidat la un nou mandat?! Mi-e și groază să pronunț cuvântul acela, care a nimicit sute de mii de vieți în lagărele morții… Dar mașinăria de vot a STS-ului ni l-a adus președinte pe neamț… Dacă ar fi măcar  neamț ca un… neamț din Sebeș ori Apold, sas, sași  deștepți… Care se află acum în Germania, bine mersi. Care nu, ajunge președinte la românii pupători de  moaște. Politician de circumstasnță, din întâmplare!
 În afară de distrugerea economiei și învățământului, deodată cu a politicii, a doctrinelor și ideologiilor politice, pervertindu-le până la curvăsărie, România strict politică nu a reușit să producă, în 30 de ani, macar o generație  de politicieni apți să preia democratic conducerea țării  de pe o platrformă real-democratică, necoruptă și liberă!  Doar imitații de politicieni…  Surogate. Precum  Raluca Turcan, fostă Tătărcan când era pupila- aveți grijă cu  silabele astea!-, lui Stolojan, cu studii la Moscova, dar la ea nu se pune, numai la cei de… stânga. Care Raluca  urla la un miting electoral  al PDL-ului  condus de Blaga, că PNL-ul ni-l vântură pe Iohannis prin fața ochilor… Iar Bogdan Rareș comenta în respectiva emisiune: la groapa de gunoi a istoriei cu voi cei de dreapta, cu ceilalți marțafoi din conducerea PNL, să nu văd pe vreunul în emisiunea asta! Ambii sunt  în conducerea  la vârful  PNL-ului de azi, și pupători de… moaște. La Cotroceni!  Bieții Brătieni! Ce epigoni   mizeri le-a moștenit gloriosul partid! (Vă rog să-mi înțelegeți folosirea cuvântului ăla,  de mai înainte, care începe cu curvă…).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!