Cuvinte Libere. NU SUBESTIMAȚI PUTEREA VOTULUI!

Circulă în spațiul virtual un text foarte interesant și foarte bine axat pe timpul pe care-l trăim în aceste săptămâni de campanie electorală. Nu că asta, campania  ar fi ceva nou, captivantă  a interesului  public și, implicit, alegătorilor, care-s  demult obișnuiți, sătui,  le este lehamite că de 30 de ani  trăiesc exclusiv într-o campanie electorală non-stop. Ci, interesantă pentru  ineditul situațiilor surprinse în scurtul text – curiozitate având ca obiect… votul. Așadar, Oliver  Cromwell a obținut controlul asupra Commenwealthulului  și a fost Lord Protector din 1653 până la moartea sa, în 1658, cu…un singur vot în plus! Tot un singur vot a fost hotărâtor  în alegerea, în 1776, ca limbă oficială a SUA- engleza, nu germana. De asemenea, un singur vot a decis trecerea Franței de la monarhie la republică, în 1875.  Un vot în plus l-a făcut președinte al SUA pe Rutherford B. Hayes, în 1876. Cu un singur vot în plus a câștigat Hitler președinția Partidului Nazist, în 1923. Ce să înțelegem de aici? Evident-  că puterea votului, a alegerilor democratice, a democrației  nu e  vorbă-n vânt în lumea civilizată, chiar și cu  secole în urmă! Doar la noi, sute, mii, sute de mii de voturi, ba chiar scrutinuri întregi  nu au nicio valoare, atunci când  votul este spurcat prin miș-maș-uri și manipulări politicianiste. Cum au fost două referendumuri… Și va fi și acesta, care poluează alegerile europarlamentare cu întrebări de… Gâgă.

Deși nu se vede prin nimic, ne aflăm totuși în campanie electorală. Nici măcar din marile manifestații publice ale partidelor importante,  de până acum, inclusiv summitul european de la Sibiu, confiscat electoral.  Niciun partid, niciun candidat nu  a prezentat vreun program politic în folosul Europei și al României. Din păcate și fapt  atestator al lipsei culturii democratice, campania este  nesemnificativă, neimportantă pentru masa alegătorilor, prea puțin interesați de cum va arăta și cum   va fi noul Parlament European.  La care încercăm și noi să trimitem niște deputați. Pe măsura minților și manipulărilor  sub care vom vota. Iar acum vreau doar să amintesc nemulțumiților,  care nu au votat la alegerile locale trecute,  și încearcă  răsturnarea guvernului cu manifestări stradale și cu forța, că procedează exact ca atunci- nu merg la vot pentru că nu-i cheamă nimeni și  nimic. Și, le reamintesc  îndemnul neaoș al unui alegător: “Data viitoare, mereți dracu’ la vot!” Din nou opoziția are un singur… program electoral: Jos PSD! Jos Alianța PSD-ALDE!  Atunci când în loc de jos nu scrie m..e. Opoziția, care, firesc, și-a propus câștigarea acestor alegeri ca factor mobilizator pentru cele viitoare, a  scos la înaintare un… geniu, pe Rareș Bogdan. Nu eu i-am zis  geniu, ci șeful partidului său, și campaniei lui, mintosul Ludovic Orban. Or, cu îngroșarea arterelor jugulare când își umflă bojocii să strige:  Jos PSD,  ca să venim noi!, nu se câștigă alegeri- a dovedit chiar el în  2016. Iar cu R. Bogdan  gonflat  ridicol, Orban nu-și dă seama că girează abdicarea sa de la președinția partidului;  nu pricepe că sentința e dată: dacă pierde Bogdan, e de vină Orban, dacă Bogdan câștigă, Orban nu mai are ce căuta în fruntea partidului.  Iar dacă  președintele Iohannis se ține de promisiunea că după alegeri  va dărâma  guvernul actual, știe el cum, e treaba lui,   Rareș Bogdan va fi premier!  Ce va spune Orban despre… geniul  său nu mă interesează. Dar mă dărâmă gândul  că noi, românii, chiar suntem… nimic în fața politicienilor de…  rasă pur românească!  Cât despre PSD, nici atât nu-l interesează campania, pentru că tot ce face și nu face opoziția e în avantajul său. Mai ales de când opoziția a început să fie  infestată ideologic de către aliații săi  ăștia  noi, mici și ghiduși, care lansează concepte aiuristice despre… umanismul lui Stalin și Hitler!

Nu subestimați puterea votului ! Nici măcar a unui singur vot!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători