Cuvinte Libere. Nici măcar uraganele nu mai fac dreptate!

După ce uraganul Katrina prăpădise, la 23 august 2005, coasta Golfului Mexic, deranjând vreo opt orașe din Louisiana și Mississipi, dar îndeosebi cosmopolitul New Orleans, exaltările mistico-religioase, care nu populau atât de dens studiourile de televiziune ca astăzi, induceau ideea unei pedepse divine asupra păcătosului… iad al desfrâului! Dezvoltat în celebrul cartier francez, de unde-și trage numele orașul, desfrâu care controla financiar… capitala jazzului. (Tot pe-acolo, în 28 august 1985, a făcut ordine uraganul Elena, despre care nu se pomenea nimic atunci, ca să nu se provoace vreo confuzie cu altă Elena, cât un… Hurricane!). Recent, un alt uragan, evident tot cu nume feminin – semn că nenorocirile ni se trag de la acest… gen?-, Irma, a făcut prăpăd pe coasta atlantică a SUA, în zona Caraibelor, în special pe…insula miliardarilor români, Saint Martin, pe franțuzește; Sint Maarten, în olandeză. Am folosit… hiperbola preferată a telivizoristelor românce propăvăduitoare, ba chiar adevărate preotese ale țățismului intelectual- dacă poate exista așa ceva, dar, iată, ele insistă să arate că se poate! -, “insula miliardarilor români” exclusiv din motve hilare! De râs. Cum se face presa în încercările ei disperate de a capta atenția publică. Pentru că o insulă în care patru români, doi cunoscuți, doi ținuți la secret la secret de către reprezentanţii Coldwell Banker Affiliates of Romania (care vinde așa ceva în România), nu poate fi “a românilor”, fie ei chiar miliardari, când deja este împărțită între Franța și Olanda… Dar obiceiul de a personaliza și, invers, de a generaliza, de la individ la societate, este o altă practică manipulatorie e presei actuale. Deci cei patru miliardari sunt doi: Luca și Matei… Pardon, Patriciu și Truică. Mai precis madama Truică. O gâsculiță care trăgea după ea un cârd de alte gâsculițe televizoriste plângând de mila celebrei neveste de miliardar că tatăl fetițelor ei, un monstru- de fapt un bandit nepedepsit în România ! -, și-a sechestrat fiicele, pentru că mămica îndurerată, săraca de ea, dorea să le ducă în insula unde soțiorul, cândva iubitor, le cumpărase un refugiu, o bojdeucă, cât a lui Trump… De pe aceeași insulă. Dar, între timp, nehalitul a pohtit la Patricia Kaas. Și asta nu se iartă, nu-așa, madam Truică ?!… Chiar așa, ca-n refrenul: who the fuck is… Truică ăsta? Care, într-un mandat de șef de cabinet al premierului Năstase furase, mult mai mult decât stăpânul său, de și-a putut construi două… republici. Una la Snagov, unde, culmea nesimțirii, a adus lacul în curtea palatului său, că nu e doar o vilă; și o alta în Insula Saint Martin. Cum se poate aduna așa averi din salariul unui șef de cabinet, fără a fura cu camionul și a înșela creditori?
Iar uraganele astea care, se zicea, pedepsesc desfrâul, ori sunt oarbe, ori nu nimeresc unde trebuie. Apropo. Uraganul Irma a spălăcit o bucată din… republica lui Dinu Patriciu, de pe aceeași insulă, în partea olandeză. Dar tot nu a oblit nedreptatea în care s-a îmbogățit fostul miliardar. Tot de carton. Să nu uităm. “Marele om de afaceri” a făcut o afacere odioasă cu statul, sub guvernarea pomenitului Năstase (căruia acum, când avem un președinte cu șase case, nu i se mai agață casele de nume), cumpărând cu 50 de milioane de dolari, bani nu ai lui, ci ai partenerului său, Phil Stephenson, cea mai mare rafinărie de petrol din Europa, Midia- Năvodari, și a vândut-o cu peste 2 miliarde unor kazahi (KazMunay Gas)… Mare om de afaceri! Un miliard l-a pierdut, i-a fost furat de fapt de “specialiștii” imperiului media pe care l-a ridicat. Dar l-a dat pe mâinile unor… gropari- Răzvan Cornețeanu, Peter Imre, Grigore Cartianu, Laurențiu Ciocăzanu, Sabin Orcan, I. M. Ioniță…
Însă, despre morți, numai de bine! Cu speranțe că alte uragane, desigur cu prenume femeiești, vor duce treaba până la capăt… Dacă Doamna aia legată la ochi, în România nu este doar oarbă, ci și ticăloasă!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!