Cuvinte Libere. MCV, LCK și NC…

Din nou umblă unii cu comprese la cap din cauza acestui Bau-Bau, numit MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare)! Care arată  că România, evident, sub guvernarea Dăncilă, după ce  a condus cu succes CUE, iar felicitările le-a primit președintele Iohannis, și, tot evident, că sub patronajul lui Dragnea, România asta nedisciplinată, care nu-și bagă mințile-n cap, a regresat masiv în privința luptei împotriva corupției.  Cozmin Gușă, care acum este consultant politic și realizator de emisiuni tv. itinerante, zice că mama Europa minte. Eu  nu-l cred. Ca el nu mint mulți în țara asta și nici mai mari trădători de partide și de șefi de partide mai mari ca el nu se prea întâlnesc! Eu cred mai mult ce spune un ziarist din Cluj, în rubrica lui săptămânală, pe care uneori o preluăm și noi pe Facebook,  Euronewsletter. Care zice că onorabila Comisie a constatat că Bulgaria a făcut progrese în materie și  propune scoaterea ei de sub MCV. Adică, după ce am tras  atâția ani împreună barca pe uscat, deși ocupăm ambele maluri ale Dunării de jos și aveam apă destulă, rămânem singuri priponiți în MCV-ul ăsta. Pentru că- iată, frânturi din raport:
“În perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să își exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept”.

“De fiecare dată, Comisia a constatat o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră”.

“În mai 2019 Comisia a trebuit să informeze autoritățile române că, dacă nu fac îmbunătățirile necesare sau dacă adoptă noi măsuri negative, Comisia va lua măsuri în temeiul Cadrului UE pentru consolidarea statului de drept, care depășește parametrii evaluați în  MCV.

“Comisia a salutat faptul că, în iunie, guvernul român și-a exprimat dorința de a-și reconsidera abordarea”.

“Comisia are convingerea că România ar putea insufla un nou elan procesului de îndeplinire a obiectivelor MCV”. ( Asta seamănă a… cec în alb pentru viitoarea guvernare, care, desigur, va fi mai eficientă în lupta împotriva corupției și privind  menținerea legilor justiției băsisto-macoveice).
Astea fiind pricinile, niște cuvinte meșteșugite, nimic concret și acuzabil, rămânem sub control! Dar, ceva îmi dă ghes la  cârcoteli, măcar atât, ca și frazele citite, tot niște cârcoteli (NC)! Adică, cea mai coruptă țară a Uniunii Europene, România asta mereu pedepsită de când există, dă Europei pe cel mai mare luptător împotriva corupției, pe Laura Codruța Koveși (LCK), primul procuror  șef al UE! Păi, numai  simplul fapt că am crescut-o și ne-ați luat-o pe LCK, campioana Justiției procurărești, era un mare motiv ca  să iertați România de MCV!  De ce nu ați luat din Bulgaria pe procrorul șef al Europei, dacă a făcut așa mari progrese?  Și, am zis Justiție procurăreacă pentru că, iată, LCK a avut la DNA o secție specială de urmărire a judecătorilor. Avea sub lupă, ca într-un insectar, peste 5000 de judecători. A arătat documentul la televizor Sorina Matei. Asta știe tot! A fost jurnalistă sub acoperire, descoperită și reacoperită la loc, tot  la B1Tv., oficina serviciilor secrete. Deci are dosare la dispoziție despre cum făcea LCK  dosare rivalilor politici ai  lui Băsecu și Iohannis, și-i trimitea la judecata judecătorilor din… insectarul ei! Ce să înțelegem? Că la UE e nevoie de un procuror cu experiență, pentru a-i băga la zdup pe ue-iștii corupți?! Sau, că liderii UE, ajunși în posturi mai mult prin negocieri decât pe voturile euroalegătorilor, și-au luat măsuri, cu Koveși procuror șef, ca toți adversarii lor politici să pățească precum adversarii din România ai lui Băsescu și Iohannis?! Oare are UE și serviciile de informații cu care Codruța să semneze protocoale de colaborare pentru vânarea și judecarea rivalilor noilor ei șefi? Are, sigur că are! Dacă nu, îi exportăm și pe Coldea și pe Helvig și pe toți, Codruței să-i fie bine!!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei