Cuvinte Libere. ISTORIA SE REPETĂ, DAR NU SE ÎNVAȚĂ!

În “cazul Caracal” se va ajunge, după mersul anchetei și primele concluzii juridice- conform cărora   avem doar un suspect, nu un criminal, deși la domiciliul …suspectului  s-au găsit și  au fost ridicate pentru cercetare la IML probe  materiale, ca aparținând unei ființe umane, dar IML a avut liber în weekend, evident-, se va ajunge, ca în toate cazurile similare, Colectiv, avioane și elicoptere prăbușite, incendii repetate la Bamboo, la spitale de copii etc., doar la politizare  și speculații politice. Fără vreun vinovat! Sau cu vinovați pârâți de resposabilii faptelor, cazul condamnaților  de la Colectiv, pârâți de șeful lor, Piedone… Iar toate aceste orori au avut loc exclusiv din vinovăția statului! Și, cum noi suntem statul, din vina noastră! Pentru că mereu ne lăsăm duși de nas, prostiți, păcăliți, momiți, cumpărați, amăgiți și înșelați. Și toate au început când ni s-a băgat în cap, nu cu tolcerul, ci mai rău, subliminal și subversiv, cu vorbe mărețe,  meșteșugite de maeștri ai minciunii și manipulării,  începând cu inepția “Ne-am luat porția de libertatate!”. De aici a înnceput totul, de la foamea românilor de libertate și democrație, foame exploatată cu ticăloșie de conducerile succesive ale trebilor țării, începând cu marea evadare a pușcăriașilor, decretată  din seara de 22 decembrie 1989. Când, conștient sau doar din prostie, s-a dat liber la fărădelegi. Și a continuat cu acuzarea și învinovățirea miliței, transformată în poliție, apoi cu presiunea publică și politică asupra acesteia, până la deprofesionalizare și  aservire liderilor politici, din capul țării până-n  cea mai nenorocită  comună, unde polițistul este un fel de slugă a primarului. În paralel,  mulți magistrați, îndeosebi  procurori sunt implicați politic și aserviți serviciilor secrete  la…  cântarul dreptății, se ascund sub umbrela unor asociații zis profesionale dar cântătoare politic. Iar în “cazul Caracal” au dat impresia că cronometrează timpul pentru ca fătașul, sau  făptașii, să-și facă mendrele.
 Moderinizarea tehnică- care a luat locul enervantului milțian de sector, Sectoristul, care știa și ce ai mâncat la Crăciunul din urmă cu 10 ani-, STS și alte minunății privind securizarea frontierelor,  sunt mai mult afaceri la achiziționare și  abureli de prostit contribuabilii. Care funcționează doar  când trebuie arestat un adversar politic, și total nefuncționale când trebuie localizat un avion căzut în Apuseni, ori scăparea peste frontiere a unui arestat bine păzit, precum și “cazul Caracal”. Iar când prim-ministrul țării nu știe nici orele la care a avut loc nenorocirea, înseamnă cu nu mai există  decât speranța că de la Cotroceni, nu se  va mai face de minune. Presupunere bazată pe faptul că la Cotroceni nu trebuie să știi nimic, nu trebuie să respecți ceva, nici legile țării, nici voturile care te-au făcut președinte, și cu atât mai puțin  problemele țării. Așa cum ne învață actualul președinte. Și mai trebuie să știi să bagi strâmbe între partide, tu fiind teoretic  neutru, dar practic suținut de un partid.
 Istoria noastră post-decembristă  este scurtă, nu puteam să devenim o țară democraticîă  precum cele cu această cultură fundamentată în sute de ani, dar  trebuia să  învățăm măcar să încercăm să ne reconstruim o viață în care să nu moară copii  din vina statului. Dar și a părinților! Fapt mereu uitat, mereu evitat, însă condamnabil,  pentru părinții care lasă copii minori acolo unde nu e locul lor! Iar fata de la Caracal, fie iertată, nu e singura moartă sau dispărută, că încă nu se știe exact ce s-a întâmplat acolo. Dar nu întâmplător, din moment ce din zonă au mai dispărut fete…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”