Cuvinte Libere. IOHANNIS ȘI COMUNISMUL

Dragul nostru președinte, n-ar mai fi!, aflat în campanie electorală- așa de formă, să nu se spună că nu e democrat,  doar el alergă de unul singur, având   niște contracandidați de conjunctură, unul oferit pe tavă tocmai de PSD,  și-ar fi cu totul de râsu’ lumii să iasă al doilea-, s-a trezit vorbind despre comunism. Cum că România a scăpat de comunism. Și asta, evident, să înțelegem subliminal că datorită lui și partidului lui, prin scoaterea de la guvernare a PSD-ului. Deși, probabil e conștient, posibil nu, că doborârea guvernului Dăncilă a fost hotărâtă de foștii pesediști și foștii aliați la guvernare, păpușile lui Tăriceanu din ALDE. Da, nestimate președinte, e adevărat- România a scăpat de comunism. Dar matale nu! A scăpat de comunism și nu datorită lu’ matale,  ci datorită oamenilor lui Iliescu, precum Petre Roman, Traian Băsescu, Adrian Năstase, ai lui Constantinescu, ai lui Băsescu președinte- toți cei îmburgheziți  în ultimii 30 de ani. Începuți  sub… spiritul lui Silviu Brucan- cel  care a tras sforile pentru aducerea comunismului în România, și apoi, după 1990, a capitalismului. Numai că a eșuat cu ambele. Comunismul românesc nu l-au inventat românii, ci ne-a fost repartizat  de… pacea de la Yalta, iar capitalismul actual nu e al românilor, ci tot al celor care au făcut cărțile la Yalta! Așa că nu jubilați! Nu aveți niciun merit în afară de faptul că, la fel cu cei numiți, v-ați îmburghezit ca profesor meditator, ca primar care și-a retrocedat  case ale unor  sași plecați în Gemania, sau cumpărate prin înșelăciuni… Iar ca președinte nu faceți decât propagandă de doi bani, precum activiștii PMR,  pe când nu se rebotezase  PCR, pe vremea colectivizării agriculturii. Mulți dintre ei țigani, precum Petre Ciociu, de la cărămidăria din Apold, știți care, ăla  de lângă Sibiu, din care au  plecat coetnicii matale, de groaza țiganilor.
Deci, România a scăpat de comunism și v-a permis să deveniți burgheji, dar nu  capitaliști! Ăia sunt oameni serioși, inventivi, activi, având ca… religie grija pentru familia proprie și achitarea taxelor către stat. Dar voi ați uitat partea a doua. Aveți doar grija propriilor averi agonisite prin miș-maș-uri, ca să nu zic hoție.
 Voi  sunteți în realitate la fel de comuniști precum cei veniți pe tancuri sovietice-ruși și români și alte etnii- care au distrus capitalismul românesc dintre cele două războaie mondiale. Ba chiar mai rău, pentru că nu permiteți  dezvoltarea unui capitalism românesc nou, modern,  construit pe legi și principii europene. Dimpotrivă, ați nimicit aproape complet orice tentativă de afirmare a unei economii liberale autohtone. Iar  cei mai mulți dintre cei ce astăzi vă ziceți liberali, deși ați moștenit doar numele, nu și doctrina, inclusiv matale, Her President,  dețineți  afaceri private dar sunteți  și angajați ai statului ca să vă asigurați pensiile pe spatele statului, nu al  firmelor voastre. Așa că, mai tango cu scăparea de comunism! Nu de comunism trebuie să scape România, ci de toți vopsții ăștia drept democrați!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei