Cuvinte Libere. IOHANNIS ȘI COMUNISMUL

Dragul nostru președinte, n-ar mai fi!, aflat în campanie electorală- așa de formă, să nu se spună că nu e democrat,  doar el alergă de unul singur, având   niște contracandidați de conjunctură, unul oferit pe tavă tocmai de PSD,  și-ar fi cu totul de râsu’ lumii să iasă al doilea-, s-a trezit vorbind despre comunism. Cum că România a scăpat de comunism. Și asta, evident, să înțelegem subliminal că datorită lui și partidului lui, prin scoaterea de la guvernare a PSD-ului. Deși, probabil e conștient, posibil nu, că doborârea guvernului Dăncilă a fost hotărâtă de foștii pesediști și foștii aliați la guvernare, păpușile lui Tăriceanu din ALDE. Da, nestimate președinte, e adevărat- România a scăpat de comunism. Dar matale nu! A scăpat de comunism și nu datorită lu’ matale,  ci datorită oamenilor lui Iliescu, precum Petre Roman, Traian Băsescu, Adrian Năstase, ai lui Constantinescu, ai lui Băsescu președinte- toți cei îmburgheziți  în ultimii 30 de ani. Începuți  sub… spiritul lui Silviu Brucan- cel  care a tras sforile pentru aducerea comunismului în România, și apoi, după 1990, a capitalismului. Numai că a eșuat cu ambele. Comunismul românesc nu l-au inventat românii, ci ne-a fost repartizat  de… pacea de la Yalta, iar capitalismul actual nu e al românilor, ci tot al celor care au făcut cărțile la Yalta! Așa că nu jubilați! Nu aveți niciun merit în afară de faptul că, la fel cu cei numiți, v-ați îmburghezit ca profesor meditator, ca primar care și-a retrocedat  case ale unor  sași plecați în Gemania, sau cumpărate prin înșelăciuni… Iar ca președinte nu faceți decât propagandă de doi bani, precum activiștii PMR,  pe când nu se rebotezase  PCR, pe vremea colectivizării agriculturii. Mulți dintre ei țigani, precum Petre Ciociu, de la cărămidăria din Apold, știți care, ăla  de lângă Sibiu, din care au  plecat coetnicii matale, de groaza țiganilor.
Deci, România a scăpat de comunism și v-a permis să deveniți burgheji, dar nu  capitaliști! Ăia sunt oameni serioși, inventivi, activi, având ca… religie grija pentru familia proprie și achitarea taxelor către stat. Dar voi ați uitat partea a doua. Aveți doar grija propriilor averi agonisite prin miș-maș-uri, ca să nu zic hoție.
 Voi  sunteți în realitate la fel de comuniști precum cei veniți pe tancuri sovietice-ruși și români și alte etnii- care au distrus capitalismul românesc dintre cele două războaie mondiale. Ba chiar mai rău, pentru că nu permiteți  dezvoltarea unui capitalism românesc nou, modern,  construit pe legi și principii europene. Dimpotrivă, ați nimicit aproape complet orice tentativă de afirmare a unei economii liberale autohtone. Iar  cei mai mulți dintre cei ce astăzi vă ziceți liberali, deși ați moștenit doar numele, nu și doctrina, inclusiv matale, Her President,  dețineți  afaceri private dar sunteți  și angajați ai statului ca să vă asigurați pensiile pe spatele statului, nu al  firmelor voastre. Așa că, mai tango cu scăparea de comunism! Nu de comunism trebuie să scape România, ci de toți vopsții ăștia drept democrați!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic