Cuvinte Libere. ÎN LOC SĂ NE DEȘTEPTĂM… VISURILE DEVIN VISE !

Îmi amintesc că la începutul anului 2017 scriam aici- optimist, datorită repetabilei bucurii din prima zi de An Nou, trăită după Concertul Filatrmonicii din Viena- un fel de rugăciune. Către Dumnezeul românilor, cu convingerea că există unul numai al nostru. Care, din prea multă iubire nu ne deschide ochii și urechile spre Lume, spre Adevăr, spre Fericire, Bucurie și Creație, spre Cinste și Bună-cuviință. Și, ziceam atunci:
“Fă cumva, Doamne, ca anul 2017 să dea semne de însănătoșire a vieții și spiritualității românilor! Chiar dacă televiziunile de știri se întrec… în neștire cu emisiuni de imbecilizare programată a privitorilor fără școală, fără gândire!
Trăim într-o Istorie mincinoasă a acestui popor. Și nici un președinte nu a cerut istoricilor, oamenilor de știință, Academiei, intelectualității, elitei sale, să rescrie Istoria adevărată a acestui popor. Dimpotrivă! A venit ca o binecuvântare peste noi invenția “politically correct”! Inițial lansată peste Ocean cu intenția de a nu ofensa persoane de culoare sau cu alte particularități. Astăzi, însă, înseamnă dreptul fiecărei națiuni, fiecărui lider, politican de o cât de cât vizibilă luminiță, fiecărui yesman, între care intelectualii ocupă locuri la lojă, de a minți. Cu perdea, sau sub o umbrelă de ploaie, de soare, după caz! După acest paravan ne facem mendrele, ne ascundem gunoaiele. Iar la așa ceva, românii se dovedesc cei mai harnici și silitori învățăcei, studenți și chiar doctori în materia “minciuni acoperite corect din punct de vedere politic”. Ei, bine- ca să mă conformez limbii de cositor, mai lucioasă decât hulita limbă de lemn, că dacă nu zici vorbele astea nu ești cult, nu ești jurnalist- , noi, românii, iubiții Domnului, am înnobilat… metafora importată cu ipocrizia, care ne-a devenit genă născătoare, și am ridicat-o la rang de Adevăr! Așa că anul 2017 nu a făcut decât să anunțe, iar spre fine să confirme că 2018- anul Centenarului Unirii- va fi omagiat de românii contemporani prin cea mai adâncă dezbinare, dezlânare, dezrădăcinare, dezvățare, dezmățare… A românilor de ei înșiși, de etniile convive, de Europa și  Lume. Nu prin împotrivire la europenismul care a luat locul internaționalismului, sau la apartenența NATO, rămas singurul bastion al păcii și pacificării (inclusiv cu bomba!). Nu! Ci, prin a demonstra tuturor incapacitatea de a ne maturiza ca Popor, ca Națiune, de a lansa și promova lideri autentici- președinți, șefi de guverne, de partide, de administrații; prin a etala o suferință cronică privnd responsabilitatea față de propria persoană, față de familie și anturaj, odată cu  înstrăinarea de termenii: prieten, vecin, coleg;   de  a ne asuma responsabilitatea pentru vorbe și fapte, pentru cvasidispariția simțului  și conștiinței civice, de   apartenență intrinsecă la societate, în spiritul  elaborării  legilor țării și respectării acestora exclusiv în folosul comunității și țării!
Visurile au devenit vise! Altfel spus: În loc să ne deșteptăm,  ne prostim, suntem prostiți non-stop!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum se regenerează pădurile din Godeanu         Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației