Cuvinte Libere. Filozofi de modă nouă manipulează economia politică

Știre oficială.”Ungaria, România şi Polonia au înregistrat în primul trimestru din 2019 cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Toate ţările UE au raportat creşteri anuale în perioada ianuarie – martie 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,2%), România (5,1%) şi Polonia (4,6%). În estimarea Eurostat nu sunt disponibile datele din opt state (Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia) privind evoluţia PIB-ului în primul trimestru din 2019″.

Acum, vă rog să mă lămuriți cum  se poate ca -“sub cea mai proastă guvernare”, aprecierea aparține președintelui României și  aplaudacilor săi, unii chiar șefi de partide care au tupeul să-ți ceară votul -, țara asta neguvernată să se afle în top 3 al economiei Europei ?! Mai mult!  Ca faptul să devină cu totul negativ, descalificant și probatoriu al teoriei lor că țara este neguvernată, neguvernabilă, au apărut la televiziunile de fake news, de știri contrafăcute pe românește, dar e mai cu moț să mințim și să ne maimuțărim pe englezește,  teoreticieni și specialiști, unii chiar actori,  care demonstrează că aceste creșteri economice sunt false, pentru că se datorează exclusiv creșterii consumului.  Demonstrează  pe dracu’! Demonstrează că ori sunt proști, ori ticăloși, încercând să întoarcă economia politică pe dos. Mă mir că încă nu a căzut bila de pe vechea, tradiționala clădire a ASE, din București, care inițial, în plin capitalism, se numea Academia Comercială! Tocmai pentru faptul -atunci știut, acum  prostituat- că doar consumul, comerțul este motorul economiei! Nu agricultura, nu industria, nu producția de oțel pe cap de locouitor- ci numai vânzarea și cumpărarea, adică economia de piață ridică sau coboară nivelul de trai, civilizația și societatea în ansamblul său.

Până și “noua politică economică” ( N.E.P.) a lui Lenin, care a abandonat teoria economiei de război în favoarea NEP (prin care se înlocuia predarea produselor cu impozitul în natură, ţăranul căpătând astfel posibilitatea de a-şi vinde pe piaţă surplusul de produse agricole, creându-se o cointeresare economică directă),  este mai cinstită decât necinstea noilor teoreticieni economici, interesați doar să manipuleze electoratul. Mai ales acum, în actuala campanie care va fi barometrul viitoarei președinții… Apropo de președinție. îl asigurăm pe președintele Iohannis că  axioma  sa: “Țara lui Dragnea”  i se datorează în totalitate și este  păguboasă chiar pentru dânsul. Dacă Președinte erai, Țara a ta  ar fi fost !

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!