Cuvinte Libere. Filozofi de modă nouă manipulează economia politică

Știre oficială.”Ungaria, România şi Polonia au înregistrat în primul trimestru din 2019 cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Toate ţările UE au raportat creşteri anuale în perioada ianuarie – martie 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,2%), România (5,1%) şi Polonia (4,6%). În estimarea Eurostat nu sunt disponibile datele din opt state (Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia) privind evoluţia PIB-ului în primul trimestru din 2019″.

Acum, vă rog să mă lămuriți cum  se poate ca -“sub cea mai proastă guvernare”, aprecierea aparține președintelui României și  aplaudacilor săi, unii chiar șefi de partide care au tupeul să-ți ceară votul -, țara asta neguvernată să se afle în top 3 al economiei Europei ?! Mai mult!  Ca faptul să devină cu totul negativ, descalificant și probatoriu al teoriei lor că țara este neguvernată, neguvernabilă, au apărut la televiziunile de fake news, de știri contrafăcute pe românește, dar e mai cu moț să mințim și să ne maimuțărim pe englezește,  teoreticieni și specialiști, unii chiar actori,  care demonstrează că aceste creșteri economice sunt false, pentru că se datorează exclusiv creșterii consumului.  Demonstrează  pe dracu’! Demonstrează că ori sunt proști, ori ticăloși, încercând să întoarcă economia politică pe dos. Mă mir că încă nu a căzut bila de pe vechea, tradiționala clădire a ASE, din București, care inițial, în plin capitalism, se numea Academia Comercială! Tocmai pentru faptul -atunci știut, acum  prostituat- că doar consumul, comerțul este motorul economiei! Nu agricultura, nu industria, nu producția de oțel pe cap de locouitor- ci numai vânzarea și cumpărarea, adică economia de piață ridică sau coboară nivelul de trai, civilizația și societatea în ansamblul său.

Până și “noua politică economică” ( N.E.P.) a lui Lenin, care a abandonat teoria economiei de război în favoarea NEP (prin care se înlocuia predarea produselor cu impozitul în natură, ţăranul căpătând astfel posibilitatea de a-şi vinde pe piaţă surplusul de produse agricole, creându-se o cointeresare economică directă),  este mai cinstită decât necinstea noilor teoreticieni economici, interesați doar să manipuleze electoratul. Mai ales acum, în actuala campanie care va fi barometrul viitoarei președinții… Apropo de președinție. îl asigurăm pe președintele Iohannis că  axioma  sa: “Țara lui Dragnea”  i se datorează în totalitate și este  păguboasă chiar pentru dânsul. Dacă Președinte erai, Țara a ta  ar fi fost !

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR