Cuvinte Libere.DOUĂ SPITALE, DOUĂ! UN PRIMAR ȘI UN TRASEIST POLITTIC…

162
Desigur, la sfârșitul citirii acestor rânduri scrise cu penița muiată-n vitriol, în accepțiunea unor cititori, sau în lapte cu miere a  altora, voi primi cu demnitate și înjurături și felicitări. Așadar și prin urmare, la Deva funcționează- e un fel de a spune- un mare spital, cu pretenții mult mai mari decât clădirile aferente, cu nume pomopos- Spital Județean de Urgențe-, dar el însuși răpus de proprii orgolii și sufocat sub luptele  politice care au făcut din el o victimă nenorocită! În același timp, constatăm că Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara își onorează cu brio măreția fizică a clădirii. La puțin timp după inaugurarea sa, acum aproape 52 de ani, acesta și-a cucerit un binemeritat renume de unitate sanitară de elită, prin calitatea înaltă a actului medical practicat,  și cu contribuția săptămânală a unor specialiști din clinicile universitare clujene, care aveau programe de consultări și  tratamente  în secțiile spitalului nou  al Hunedoarei. Unde s-a dezvoltat o adevărată stare de spirit, datorată medicului eminent care dă azi nume mare și onorant așezământului. În timp ce spitalul zis județean avea renumele, în aceleași clinici clujene, dar și în cele timișorene de „spitalul morții”. Renume pierdut o vreme, când medici tineri încercau să schimbe ceva din… faima lui neagră. Aproape că au reușit, dar confiscarea lui politică drept agent de imagine l-a readus la starea de  mizerie, în care a căzut, nici măcar la datorie, ci victimă neputincioasă disputelor politice, ca furnizor  de afaceri.  Iar cel din Hunedoara, grație unui management profesional, preocupat pe pregătirea și asigurarea condițiilor celor mai bune de confruntare cu pericolul infestării,  la ora asta este singura unitate de profil deținătoare  a instrumentarului modern de testare, în bună stare de funcționare, a personalului și suspecților de infectare cu nenorocitul ăsta de virus.  Reușită datorată și preocupării deosebite a Consiliului Local, a Primăriei, a primarului Dan Bobouțanu, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării medicamentelor, materialelor de protecție a personalului medical,  a tehnicii moderne necesare, a condițiilor  igienico-sanitare în unitate. Sigur, la citirea acestei fraze vor începe cârcotelile și înjurăturile. Vă asigur însă că aici și acum nu vorbim despre partide, și, în niciun caz, în favoarea unuia care s-ar numi, să zicem,  PSD. Aici vorbim de Primărie și Primar! Iar  personal niciodată nu am confundat primarul cu omul de partid Dan Bobouțanu! Pentru mine este doar fost coleg în jurnalism și azi primar.
Dar fiindcă tot nu veți accepta afirmația, încerc o argumentare convingătoare, sper, cred. Anume că, primarul Hunedoarei este supărător pentru înșiși șefii lui de județ, de la Consiliul județean! A cărei șefie nu mai este demult asigurată de tripleta Bobora-Vasilescu-Andronache, de sub bagheta… neagră a lui Nistor! Care tripletă, până a nu fi virusată, că tot trăim sub dominația virușilor, prin aducerea maestrului de ceremonii Costel Avram drept administrator public, un fel de baștan, sau bulibașă, cum vă convine-, chiar a promis, am participat și personal la primele discuții privind încheierea unui parteneriat între Primăria Hunedoara și Consiliul județean pentru finanțarea și începerea lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură și de reconstrucție  a unui stadion modern la Hunedoara, deodată cu mutarea centrului de atletism la Simeria. Or,  creșterea popularității unui tânăr poate pune sub semnul întrebării, dacă nu chiar în pericol, lâncezeala unor șefi de partid hârșiți în afaceri necurate. Din această perspectivă, liderul județean Nistor l-a… resetat din nou vechiul traseist politic, readucându-l, total nedemocratic, pe Avram din PNL în PSD, unde  avea un trecut tot soios. Iar, la ora asta cei trei aleși, votați adică, președintele și cei doi vicepreședinți au fost despovărați de orice atribuții și sarcini,  practic primesc niște salarii grase gratuit! Și, conducerea județului a fost preluată,  pe persoană fizică, de Avram Costel. Evident, sub comanda lu Laurențiu Nistor.
Care Costelo s-a ocupat – evident, tot personal, nu l-ați văzut cum se tot băga în seamă pe lângă ministrul Sănătății, deși adversar politic, un fel de a spune, că până acum vreo trei ani erau colegi de partid – și de starea Spitalului Județean de Urgențe Deva. Așa mult s-a ocupat până l-a îmbolnăvit, de a trebuit să fie trecut sub administrare militară.
Sigur că pe  adversarii politici ai primarului hunedorean  în funcție, doritori de a reveni la conducerea Hunedoarei, îi mângâie la lingurică adversitatea șefilor partidului din care face parte primarul Bobouțanu. Poate chiar mizează pe asta.
Dar contează miza hunedorenilor, nu a politrucilor!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *