Cuvinte Libere. …DECEMBRE… DUPĂ UN LUNG ȘIR DE TRĂDĂRI ȘI TRĂDĂTORI…

268
Azi aș fi vrut să fiu liric,  romantic… Te uită cum ninge decembre… Mi-e imposibil! Un prieten drag mi-a confirmat că la sediul central al PSD din Capitală, dacă vrei să intri  la vreun șef, dai de un cerber de care nu se trece cu una cu două. Care e… Nimeni altul decât ultimul prim-secretar de la județeana PCR Hunedoara, Ioan Popa.  Pentru mine ziua de 15 decembrie 1989, când am aflat că se întâmplă ceva ce  se poate spune doar în șoaptă, urmată de zilele vălvătăii de la Timișoara, apoi de la București și cam la urmă  de…  nebunia din Deva sunt mari date istorice, de cotitură fundamentală, la care am fost conectat mental și sufletește, emoțional și cu mândrie. Dar și cu dezgust…  Față de cel scos din sediul județenei și adus sub ghionturi după ceafă, o geantă de femeie tot peste ceafă și scuipați cât cuprinde, până la balconul Palatului Culturii – azi Prefectura și CJ – care a avut tupeul să anunțe victorios și glorios de parcă era fapta lui:”Trădătorul a fugit!” Atunci, pe loc, am reflectat: Care-i trădătorul mai mare, el sau tu? Tu, care ai terorizat activul de partid, ziarul, județul, acuzând Hunedoara drept „Iadu’ dupe lume”, tu, care tot la două răstiri, că nu știai vorbi ca oamenii, invocai numele celui pe care-l faci acum, când ești cu morcovul în… , trădător?! Acum continui să reflectez… Ți-au mâncat caprele morcovul,  și ești bine mersi, cenzor, filtru la cabinetul șefilor din PSD. Asta, bineînțeles, după ce te-ai ajuns și  mare om de afaceri, negustor cu oțel de Hunedoara, până a nu muri combinatul… L-a înghițit iadul…
 …Cum să mai fiu liric, romantic, calm și cuprins de… Spiritul Crăciunului ?!- sintagmă în curs de demonetizare, ca toate lozincile… Apelez, compensatoriu și la obiect, la un aforism despre trădare al  talentatului Octav Bibere. Care, între altele, l-a lansat și pe acesta, cu valoare generalizatoare, globală, că tot e la modă globalizarea, privind trădarea la români. Care este atestată de realitatea românească drept virtute, nu tară, nu ticăloșie! Anume: „Sfârşitul lumii începe atunci când trădătorii sunt omagiaţi de cei trădaţi!” Or, tocmai recentele alegeri prezidențiale, dar înaintea lor mânăria parlamentară de schimbare a guvernului au reliefat aforismul, i-au dat viață!  De fapt, pentru noi, pentru lumea noastră, ultimii 30 de ani sunt un lung șir de trădări și re-trădări, apoi re-re-trădări și tot așa… Săvârșite de un la fel de lung șir de politicieni, un fel de a spune, indiferent de culoarea lor politică, toți făcuți de aceeași mamă: trădarea!
 Până azi, când, la capătul lanțului trădărilor nu mai avem nici Popor, nici Națiune, nici Identitate, nici Istorie și în curând nici Limbă Română și Geografie… Ultima, în sensul că pierdem prin vânzări dolosive câmpii, pământuri roditoare, bogății subpământene, munți și păduri… Ne rămân Hallowen,  McDonald’s, mașinile și hainele second hand, contribuția la conflictele armate ale partenerilor strategici, datoriile la băncile străine care le-au înghițit pe ale noastre, Vallentine’s Day, și cocțcăria asta -politically correct-,  sub care se săvârșesc cu aparență legală, morală, marile trădări, sub care trăim! Suntem bogați! Avem de toate! Nu ne mai avem pe noi!
 Iar  speranțele din decembrie 1989 sunt și ele trădate!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.