Cuvinte Libere. CE NU E ÎN REGULĂ CU NOI, ROMÂNII?

După o matură chibzuință, coaptă tot la rece, ca și Unirea, care la 100 de ani arată mai jigărită așa sprijinită în cârje, pentriu că i s-au umflat picioarele de lut pe care a început să umble după cei vreo 33 de ani cât se mișca în patru labe, încercând și reușind să învețe câte ceva despre cum se umblă în Europa cea bună, adică occidentală- mă întreb ca… ăla în fața porții noi: Ce nu e în regulă cu noi, românii ? Nu mergem la vot să ne alegem partidul/partidele/alianțele pe care le dorim să ne conducă, după care ne dăm de ceasul morții să dăm jos puterea votată de cei cărora le-a păsat de Țară, cărora nu le-a fost lene sau lehamite să voteze… În fruntea lor se instalează chiar președintele ales când lenea nu era așa cucoană mare. Care președinte conduce acum ostilitățile împotriva puterii rezultate din jocul democratic al alegerilor, votată de cei care au crezut în promisiunile actualei alianțe guvernatoare. Iar rămașii fără majoritate, din lipsa măcar a unui surogat de program electoral, papaglicesc, sub autoritate prezidențială, doar sloganul: Jos PSD!
Asta însă nu ar însemna mare lucru. De doi ani ne-am obișnuit, am devenit imuni la sloganul lor. Pe care l-a preluat chiar conducerea PSD-ului. Sătulă de… urarea opoziției, de fapt de ura ei, și pentru a-i da satisfacție, și-a dat jos două guverne, unul chiar cu moțiune de cenzură, care ar fi fost meseria PNL-ului și USR-ului, dar șefii lor nu-s meseriași… Văzând atăta neputință, președintele a recurs la… arme. Pardon! La Armată. Nu numai prin aceea că de 29 de ani Ziua 1 Decembrie a devenit practic Ziua Armatei. Plus a șefilor de tot felul și toate mărimile, până la cei mai mici șefuleți din administrațiile locale. Toți sunt cu Armata după ei și conduc Oastea. Sărbătorile, inclusiv cea Națională, care există doar declarativ, nu sunt ale oamenilor, poporului. Ca la americani… Măcar la 23 august populația era mânată și la defilare, după care fiecare își vedea de sărbătoarea lui. Acum defilează numai Armata, Jandarmeria, Poliția, serviciilere de informații, într-un cuvânt organele de ordine și forță.  Iar în fruntea organelor de forță s-a cocoțat, cu mândria lui de ardelean ocoș, președintele Iohannis. La București mai puțin, dar la Alba Iulia- nimeni nu mai era pe lângă el în afara unor prea multe chipie, cașchete, cum zicea un general de fotbal;  niște umflați care nu arată deloc a apărători ai patriei din cauza chintalelor proprii. Iar poza asta ar vrea să însemne: Votați voi pe cine vreți, eu îi am pe ăștia ?!
Timp în care… Stăm la coadă să ne achităm obligațiile către Fisc, iar băncile ne iau 5% din banii din conturi ca să-i folosească ele cum vor. Mai nou au reinstituit taxe pe depuneri în numerar. Cumpărăm benzine  străine, rafinate din petrol românesc, la prețuri mai mari ca la Viena… Coca Cola e mai scumpă ca laptele şi merele mai scumpe decât porocalele. Blugii rupți sunt mai căutați ca ăia întregi. Copiii dau clasă  dascălilor în materie de IT, limbi străine, bussiness etc., dar presa îi etichetează cu ADHD. Grâul putrezeşte-n magazii, dar importăm făină. Ba chiar aluat înghețat. Dăm foc la lână şi purtăm elastan și spandex. Dăm aurul ca și gratuit şi cumpărăm cu bani grei parchet laminat din rumeguşul rămas din prelucrarea lemnului din pădurile noastre…
Ce nu e în regulă cu noi?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!