Cronica Sentimentală. RĂMÂNE CUM NE-AM ÎNȚELES: NU PUTEM MAI MULT!

Prin octombrie, anul trecut,  după meciurile… balcanice , cu Serbia și Muntenegru, într-o cronică  scriam cam așa: Practic actuala selecționată- care poartă foarte bine imprimată atitudinea, puterea în joc, cerbicia cum ar veni, mentalitatea, în două cuvinte- personalitatea secționerului Cosmin Contra- și-a dovedit limitele. Atâta poate ! Joacă, nu intră pe gazon gata înfrântă, ca în “stagiul lui Daum”. Ba, chiar are tupeul de a reveni după ce este condusă, ori să reziste în inferioritate numerică. Iar în meciurile cu Serbia a dat exact măsura valorii sale. Mai mult nu trebuie să așteptăm de la acest grup…  Selecționerul Cosmin Contra a readus fotbalul, jocul combinativ, cu idee și strategie la Națională… Iar schimbările inspiarate sunt caracteristice doar antrenorilor mari.

Acum adaug. Nu avea de unde aduce și fotbaliști. A selecționat deja tot ce avem mai bun pe-acasă și prin străinătățuri, jucători  vânduți pentru punga patronilor și cam lustruitori de bănci de rezerve. Asta avem, ăștia ni-e sunt dansatorii, cu ei defilăm!

Meciul cu Suedia, de categorie superioară invenției din toamna trecută, ca start într-o campanie de calificare într-o întrecere europeană în care suntem băgați în carți ca organizatori și gazde, debut ratat, confirmă teama noastră  de mai înainte. Atâta putem! Nu putem trece de un egal cu Serbia! Apropo. Și la fotbal se repetă istoria  cu găzduirea unor competiții de amploare. Când aveam gimnastică, nu aveam săli de referință, acum avem măcar o sală, cea de la Cluj, dar nu mai avem gimnastică de referință. Fotbalul- la fel! Aveam echipe, nu aveam stadioane.  Azi, invers: avem stadioane, nu mai avem echipe competitive. Iar Naționala Mică este excepția care face regula.

Când și o Suedia care ea însăși se teme de  propria-i slăbiciune dă două goluri pe slăbicuinea unei apărări fragile, nu are rost să ne dăm de ceasul morții, în maniera comentatoilor ProTv. Care, vreo juma de oră juisau pe seama calităților de mingicar ale  lui Stanciu, calități sterile; care nu vedeau, nici nu au pomenit că, în atac, Pușcaș  nu poate suplini lipsa lui  Țucudean,  singurul om de gol la actuala națională!  Că acel Chipciu se lipește greu de minge, iar cam singurul jucător cu alură de fotbalist ar fi Răzvan Marin, și că echipa în ansamblu a avut doar vreun sfert de oră de joc competitiv, în care a și marcat prin Keșeru, din rutina-i  de hârșit pe multe stadioane- atunci neputința echipei devine și mai supărătoare!

Și stați, că încă nu a jucat cu Norvegia, mai ales cu Spania.  Mă gândesc că mâine, cu Feroe, măcar,  se  va ridica la statusul…  de egală cu Serbia, și va  bate. Chiar dacă se joacă la Cluj, unde România nu a  prea câștigat cam la niciun sport…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile