Cronica Sentimentală. “MODELUL F.C. VOLUNTARI”- NEAPLICABIL LA C.L. HUNEDOARA !

Am toată stima și admirația pentru grupul suporterilor hunedoreni ai fotbalului, ai legendarei echipe de odinioară, reunit și animat sub sloganul “Aducem Corvinul acasă!” Viu în fiecare 2 februarie în marșul său spre statuia lui Michael Klein și omniprezent în spațiul virtual, făcându-și cunoscute acțiunile și intențiile, omagiind aniversările marilor fotbaliști pe care doar puțini i-au văzut jucând, desfășurând un fotbal spectaculos și eficace…  Fie ca sincerele lor speranțe iscate din regretele trecutelor generații de suporteri-spectatori la galele Corvinului să se împlinească! Tocmai motivat de speranțele lor dar și de propria-mi nostalgie de cronicar, contemporan și implicat cu pixul și nu numai la creșterea acelei legende, în puținele schimburi de cuvinte cu Nelu  Andone, managerul general al FC Voluntari, l-am întrebat: Cum reușiți la Voluntarii ăia să mențineți o echipă în primul eșalon, chiar și cu niște rezultate modeste? Simplu-îmi spune Ando. Clubul, echipa, toată suflarea fotbalistică de acolo este proprietatea Consiliului Local Voluntari. În felul acesta nimeni nu comite nereguli și alte cele, cum se întâmpla anii trecuți, când doar primarii își asumau susținerea fotbalului, mulți pierzându-și funcția, ba făcând și pușcărie, pe la Piatra Neamț, Galați, Ploiești, Tg. Mureș… Ăsta-i tot secretul! Cine vrea să aibă fotbal și nu există altă susținere financiară, de grup sau patronală, trebuie să urmeze această cale absolut legală!
  Simplu, pe dracu’, zic eu cu gândul că, la concret, referindu-ne la Hunedoara, când s-ar putea realiza un consens în Consiliul Local, pentru a face tot ce trebuie ca orașul să revină la gloria fotbalistică?? Toată lumea cred, inclusiv consilierii locali, și-ar dori reconstrucția unui nou club, unei noi echipe care în câțiva ani să aducă din nou faimă locului și prin fotbal. Pentru că, la ora asta, faima Hunedoarei rămâne doar în Castel !… Dar cum să speri vreodată că iubirea pentru fotbal învinge ambițiile și mofturile politice, când fotbalul dorit devine  de cele mai multe ori  doar agent electoral?! Ba, în unele minți și inimi mai negre, în loc să fie toate alb-albastre, mai bine fără fotbal,  cât e primar Bobouțanu… De parcă el e vinovat de pierderea insemnelor vechiului club. De parcă fostul lor primar, de fapt toți foștii primari  de până la el au făcut ceva mai mult decât a folosi fotbalul și  marca Corvinul ca agent electoral. Măcar  Bobouțanu a adus o echipă în liga a treia. Iar pierderea brandului Corvinul oricum nu e meritul actualului primar, căruia i se cer bani de la Primărie pentru răscumpărare. Oare nu era mai corect să fie întrebați cei care l-au înstrăinat; să fie cercetați și trași la răspundere ?!
Până la “modelul Voluntari” distanța  e mai mare  de la… Hunedoara până la… Iubirea Reală și Solidară pentru Fotbal! Care ar putea dărâma obstacolele politicianiste înguste.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva