Cronica Sentimentală. “MODELUL F.C. VOLUNTARI”- NEAPLICABIL LA C.L. HUNEDOARA !

Am toată stima și admirația pentru grupul suporterilor hunedoreni ai fotbalului, ai legendarei echipe de odinioară, reunit și animat sub sloganul “Aducem Corvinul acasă!” Viu în fiecare 2 februarie în marșul său spre statuia lui Michael Klein și omniprezent în spațiul virtual, făcându-și cunoscute acțiunile și intențiile, omagiind aniversările marilor fotbaliști pe care doar puțini i-au văzut jucând, desfășurând un fotbal spectaculos și eficace…  Fie ca sincerele lor speranțe iscate din regretele trecutelor generații de suporteri-spectatori la galele Corvinului să se împlinească! Tocmai motivat de speranțele lor dar și de propria-mi nostalgie de cronicar, contemporan și implicat cu pixul și nu numai la creșterea acelei legende, în puținele schimburi de cuvinte cu Nelu  Andone, managerul general al FC Voluntari, l-am întrebat: Cum reușiți la Voluntarii ăia să mențineți o echipă în primul eșalon, chiar și cu niște rezultate modeste? Simplu-îmi spune Ando. Clubul, echipa, toată suflarea fotbalistică de acolo este proprietatea Consiliului Local Voluntari. În felul acesta nimeni nu comite nereguli și alte cele, cum se întâmpla anii trecuți, când doar primarii își asumau susținerea fotbalului, mulți pierzându-și funcția, ba făcând și pușcărie, pe la Piatra Neamț, Galați, Ploiești, Tg. Mureș… Ăsta-i tot secretul! Cine vrea să aibă fotbal și nu există altă susținere financiară, de grup sau patronală, trebuie să urmeze această cale absolut legală!
  Simplu, pe dracu’, zic eu cu gândul că, la concret, referindu-ne la Hunedoara, când s-ar putea realiza un consens în Consiliul Local, pentru a face tot ce trebuie ca orașul să revină la gloria fotbalistică?? Toată lumea cred, inclusiv consilierii locali, și-ar dori reconstrucția unui nou club, unei noi echipe care în câțiva ani să aducă din nou faimă locului și prin fotbal. Pentru că, la ora asta, faima Hunedoarei rămâne doar în Castel !… Dar cum să speri vreodată că iubirea pentru fotbal învinge ambițiile și mofturile politice, când fotbalul dorit devine  de cele mai multe ori  doar agent electoral?! Ba, în unele minți și inimi mai negre, în loc să fie toate alb-albastre, mai bine fără fotbal,  cât e primar Bobouțanu… De parcă el e vinovat de pierderea insemnelor vechiului club. De parcă fostul lor primar, de fapt toți foștii primari  de până la el au făcut ceva mai mult decât a folosi fotbalul și  marca Corvinul ca agent electoral. Măcar  Bobouțanu a adus o echipă în liga a treia. Iar pierderea brandului Corvinul oricum nu e meritul actualului primar, căruia i se cer bani de la Primărie pentru răscumpărare. Oare nu era mai corect să fie întrebați cei care l-au înstrăinat; să fie cercetați și trași la răspundere ?!
Până la “modelul Voluntari” distanța  e mai mare  de la… Hunedoara până la… Iubirea Reală și Solidară pentru Fotbal! Care ar putea dărâma obstacolele politicianiste înguste.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent