Cronica Sentimentală. “MODELUL F.C. VOLUNTARI”- NEAPLICABIL LA C.L. HUNEDOARA !

Am toată stima și admirația pentru grupul suporterilor hunedoreni ai fotbalului, ai legendarei echipe de odinioară, reunit și animat sub sloganul “Aducem Corvinul acasă!” Viu în fiecare 2 februarie în marșul său spre statuia lui Michael Klein și omniprezent în spațiul virtual, făcându-și cunoscute acțiunile și intențiile, omagiind aniversările marilor fotbaliști pe care doar puțini i-au văzut jucând, desfășurând un fotbal spectaculos și eficace…  Fie ca sincerele lor speranțe iscate din regretele trecutelor generații de suporteri-spectatori la galele Corvinului să se împlinească! Tocmai motivat de speranțele lor dar și de propria-mi nostalgie de cronicar, contemporan și implicat cu pixul și nu numai la creșterea acelei legende, în puținele schimburi de cuvinte cu Nelu  Andone, managerul general al FC Voluntari, l-am întrebat: Cum reușiți la Voluntarii ăia să mențineți o echipă în primul eșalon, chiar și cu niște rezultate modeste? Simplu-îmi spune Ando. Clubul, echipa, toată suflarea fotbalistică de acolo este proprietatea Consiliului Local Voluntari. În felul acesta nimeni nu comite nereguli și alte cele, cum se întâmpla anii trecuți, când doar primarii își asumau susținerea fotbalului, mulți pierzându-și funcția, ba făcând și pușcărie, pe la Piatra Neamț, Galați, Ploiești, Tg. Mureș… Ăsta-i tot secretul! Cine vrea să aibă fotbal și nu există altă susținere financiară, de grup sau patronală, trebuie să urmeze această cale absolut legală!
  Simplu, pe dracu’, zic eu cu gândul că, la concret, referindu-ne la Hunedoara, când s-ar putea realiza un consens în Consiliul Local, pentru a face tot ce trebuie ca orașul să revină la gloria fotbalistică?? Toată lumea cred, inclusiv consilierii locali, și-ar dori reconstrucția unui nou club, unei noi echipe care în câțiva ani să aducă din nou faimă locului și prin fotbal. Pentru că, la ora asta, faima Hunedoarei rămâne doar în Castel !… Dar cum să speri vreodată că iubirea pentru fotbal învinge ambițiile și mofturile politice, când fotbalul dorit devine  de cele mai multe ori  doar agent electoral?! Ba, în unele minți și inimi mai negre, în loc să fie toate alb-albastre, mai bine fără fotbal,  cât e primar Bobouțanu… De parcă el e vinovat de pierderea insemnelor vechiului club. De parcă fostul lor primar, de fapt toți foștii primari  de până la el au făcut ceva mai mult decât a folosi fotbalul și  marca Corvinul ca agent electoral. Măcar  Bobouțanu a adus o echipă în liga a treia. Iar pierderea brandului Corvinul oricum nu e meritul actualului primar, căruia i se cer bani de la Primărie pentru răscumpărare. Oare nu era mai corect să fie întrebați cei care l-au înstrăinat; să fie cercetați și trași la răspundere ?!
Până la “modelul Voluntari” distanța  e mai mare  de la… Hunedoara până la… Iubirea Reală și Solidară pentru Fotbal! Care ar putea dărâma obstacolele politicianiste înguste.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara