Cronica sentimentală. ÎNTOARCEREA LA VECHI IUBIRI…

Se întâmplă ceva miraculos! Simt că întineresc. Evident, nu ca vârstă înaintată, ca să folosesc alternativa la… câine bătrân; bătrâni fiind doar câinii, oameni doar în vârstă… Sentimental însă, da, întineresc! Revin la vechi iubiri, nu doar ca amintiri, ci chiar la propriu! Se întâmplă că actuala Națională de tineret, asta la care îi spunem tot în limbi străine, “under 21”, că neam din neamurile lumii nu-și vinde limba precum românii,  pe care o scriu din nou cu N mare, și chiar merită, mă întoarce în vremile în care se  năștea iubirea pentru fotbal… Zgândărită de U Cluj, zbenguită în cursele ca de raliu la meciurile Jiului Petroșani, și devenită marea iubire la Corvinul Hunedoara și  Naționala aceea  de  10 ani cu minimum un hunedorean în echipă! Și sunt fericit  că îmi revin la cele sentimente care m-au  consacrat  cronicar și au dat titlu acestei… iubiri: Cronica sentimentală!

Da, dacă aș avea oarece influență, ba chiar am să încerc, am eu un ortac acolo, aș sugera, ba aș însista ca FRF să decidă, împreună cu selecționerul primei reprezentatative, Cosmin Contra, să preia, pentru Europenul ce se apropie și care va trece și prin România, cu sau fără echipa României, dar tocmai  de asta aș vrea să le sugerez să analizeze cât pot ei de lucid și competent ca  măcar șapte copii din echipa de bază să treacă la Naționala mare, ca s-o oblige să fie în Europa și-n… București.  Și indiferent de rezultatul ultim, cu Franța, unde poate interveni și un mic aranjament, că ne pricepem și noi, dar am învățat tocmai de la francezi și chestiile astea de dincolo de gazon; indiferent de meciul cu “frații” francezi, care nu se vor dezminți, și iarăși vor scoate la defilare refrenul cu țiganii de români, chestie, care ar trebui să-i enerveze pe acești bravi tineri care ne readuc bucurii  și ne vor scoate în stradă mai ceva ca haștag rezist și tefeliștii de serviciu… Zic asta pentru că în două meciuri, cu Croația și Anglia, echipa asta a jucat fără să se sufoce până după minutul 90, comparativ cu echipa zisă mare, care își pierde suflul după minutul 60, și chiar mai repede… Zic asta pentru că  acești copii au calități tehnice de multă vreme  rareori văzute prin campionatul nostru sătesc; au învățat și pasa lungă, la coechipier, nu la adversar, au învățat și pasa scurtă, au și  aplicații tehnice proprii, individuale, și șut la poartă, și dorință de victorie, dar cel mai mult au mentalitate  de campioni, de profesioniști, și, dacă nu vă deranjează, sesizez și o componentă patriotică în atitudinea lor în joc- fapt cvasidispărut din fotbalul nostru în ultimii 10-15 ani. Iar personal, nu-mi vine prea comod să recunosc, purtând în găoace un resentiment vechi, dar  simt că  atitudinea pe teren a acestor viitori fotbaliști- unii cu mari șanse de a deveni vedete internaționale, dacă lucrurile vor decurge  normal, fără intervenții găunoase ale unor fanfaroni dornici de câștiguri imediate-, pare a se trage de la Mirel Rădoi. Care dintr-un numit de conjunctură, fără patalama la mână, arată tot mai mult a fi un viitor antrenor sadea. Dă, Doamne!  Nu am amintit aici niciun nume al acestor vrednici jucători care mă întorc la vechi iubiri, tocmai cu intenția de a saluta ansamblul, lotul, valoarea colectivă și rezultatele tuturor, fără personalizări- momentan. Fie într-un ceas bun!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere