Cronica Sentimentală. FOTBAL ȘI MAI BETEAG!

 Se reia, totuși, campionatul ! Niciun motiv de bucurie! Fotbal fără public = nuntă fără lăutari. Nu-i vorbă, că  și înainte de betegeala asta parcă făcută cu mâna și televizată, fotbalul nu era cu mult mai sănătos. Și tot cam fără spectatori se desfășura, cu rare excepții- îndeosebi la Cluj, dar numai la meciurile europene! Boala lui veche este… raritatea  tot mai cronică  a… nașterii, mă rog, formării, creșterii fotbaliștilor veritabili, talentați, tehnici, inteligenți și  cunoscători ai jocului, și capabili să hotărască soarta unui meci. Iar cu jucători, chiar aparent buni, precum tinerii evidențiați la europeanul trecut,  având în capul listei pe Hagi cel mic și pe Pușcaș, promoție care a aprins entuziasmul public și speranțele în relansarea fotbalului românesc în arena europeană și mondială, fotbalul românesc s-a oprit din nou în Balcani! Și, am ajuns să ne rugăm Celui De Sus să trecem de Islanda! Ca să ne oprim în Bulgaria sau Ungaria??!!
 Nici măcar prezența CFR-ului Cluj în primăvara europeană nu a fost mai mult decât o confirmare a zicalei: Cu o floare nu se face primăvară! Altă floare, dar care încă abia se arată, nefiind de notorietatea lui Gigi Becali, exponentul cel mai vizibil și exact personificat al nivelului de gogomănie ce  înghite fotbalul mioritic- altă floare, ziceam, este patronul fotbalului botoșănean, Valeriu Iftimie! De mult nu s-a mai auzit, de la nivelul conducerilor cluburilor românești de fotbal, o voce de intelectual, coerentă, logică, analitică și obiectivă ca a… tăcutului până acum patron moldovean! Iar ridicarea echipei lui la nivelul actual este chiar o confirmare că fotbalul românesc duce lipsă și de asemenea conducători- patroni, finanțatori, cum vreți să le spuneți, dar important este să aibă ceva în cap!
 Campionatul începe mâine cu meciul Universitatea Craiova-FC Botoșani. Și continuă… după cum au stabilit televiziunile, singurele plătitoare de bani cluburilor! Dumnezeu cu mila!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată