Cronica Sentimentală. FOTBAL COMPETITIV-DOAR PÂNĂ LA… INTRAREA ÎN EUROPA!

O statistică europeană ne spune că 60 la sută dintre români sunt pro-europeni, consistent mai mulți decât media europeană în materie, situată cam pe la 46 la sută. Totuși românii, atât de mari iubitori de Europa- o explicație ar sta în tradiția supușeniei românești, mai exact spus condiția de blânzi supuși suveranilor,  marilor stăpâni, de-a lungul istoriei, dar asta e doar observația unui circumspect-, sunt cam pe nicăieri reprezentați în structurile de conducere ale UE, vorbind de lideri de grupuri, ori comisari… Lucrurile se repetă nu doar moral, ci, de vreo 30 de ani, și economic, după supunerea politică, și se concretizează și pe gazoanele fotbalului european. Unde România, cu reprezentativa națională și echipele de club nu-și prea găsesc loc de joacă… Iar excepția de-acum aproape două luni, furnizată de selecționata mică, care ne-a umflat piepturile de ne și vedeam viitorii campioni ai lumii,  se stinge și se uită sub greutatea ieșirii în masă din… Europa a echipelor de club. Mai corect, ieșirea prin… neintrare! Dar să nu trecem prea repede de himera numită Under 23! În fond am câștigat   două meciuri și o…repriză. Atât! Și ne-a fost destul să ne credem cuceritorii Europei. Numai că, iată, echipa aceea, așa frumoasă cum era, funcționa ca un mecanism bine rodat, iar acum, după vânzările pe persoană fizică, vânduții jucători se  descurcă cam nesmnificativ, ori se încurcă cu totul, precum cei ajunși la FCSB. Apropo. Nu am nimic împotrivă ca jurnaliștii unui post tv. destul de… prost, în sensul că este post de bârfe, nu de relatări sportive, dar și cei  de la… mama lui, ProTv, o țin zi de vară, de dimineață până seară, langa danga cu FCSB, dar mai mult cu Gigi, și ne umflă capul cu accederea  în Europa. Numai că abia joi seara s-a întâlnit cu ceva mediu-european, și s-a și împiedicat. Până atunci, cântătorii și trompetiștii lui Becali au omis să ne spună că FCSB jucase cu… nimeni. Ba, un nimeni de-sta, îi trăsese un 3-1 de i-a zburat fulgii… Iar cu Gigi nu mai vrea să lucreze niciun antrenor. Și la ultimile două meciuri, inclusiv cu  Mlada cehoaica, a fost condusă tehnic de un secund al… secundului Andone. Problema la FCSB nu e jucătorii, nu e antrenorul, antrenorii, problema e Gigi, a fost Meme, acum nu mai e, problema e că acolo sunt mai multe voci de ocoși, care calcă în picioare antrenorii, oricât de galonați sau necunoscuți ar fi ei, iar de-acum toți își pun mâinile în cap când sunt chemați la palatul fanfaronului național. Fapt ce se concretizează nu doar în rezultate proaste, ci în prosata pregătire a jucătorilor- 9 accidentați indisponibili în capăt de campionat!-, record  exclusiv becalian.
 Universitatea Craiova pare victima propriilor suporteri, dar, totuși, nu trebuia pierdut meciul cu AEK ! Însă nu pot uita că Papură  nu are față de antrenor de echipă mare! Poate la Corabia, la Osica… CFR Cluj a jucat un meci bun la Tel Aviv, unde nu valoarea a asigurat calificarea, ci exclusiv  tactica și strategia antrenorului Petrescu. El a calificat echipa! De altfel, lucrurile la Cluj stau mai bine nu prin valoarea individuală, ci prin forța și omogenitatea  grupului și mai ales prin singura voce care decide ce și cum pe teren, la antrenamente și în meciuri- a antrenorului!. Va fi greu  la Glasgow, dar e totuși Europa… Unde a clacat și Viitorul…. Așa că, rezumativ, fotbalul nostru de cluburi este competitiv până la… intrarea în Europa!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii