Cronica Sentimentală. FOTBAL COMPETITIV-DOAR PÂNĂ LA… INTRAREA ÎN EUROPA!

O statistică europeană ne spune că 60 la sută dintre români sunt pro-europeni, consistent mai mulți decât media europeană în materie, situată cam pe la 46 la sută. Totuși românii, atât de mari iubitori de Europa- o explicație ar sta în tradiția supușeniei românești, mai exact spus condiția de blânzi supuși suveranilor,  marilor stăpâni, de-a lungul istoriei, dar asta e doar observația unui circumspect-, sunt cam pe nicăieri reprezentați în structurile de conducere ale UE, vorbind de lideri de grupuri, ori comisari… Lucrurile se repetă nu doar moral, ci, de vreo 30 de ani, și economic, după supunerea politică, și se concretizează și pe gazoanele fotbalului european. Unde România, cu reprezentativa națională și echipele de club nu-și prea găsesc loc de joacă… Iar excepția de-acum aproape două luni, furnizată de selecționata mică, care ne-a umflat piepturile de ne și vedeam viitorii campioni ai lumii,  se stinge și se uită sub greutatea ieșirii în masă din… Europa a echipelor de club. Mai corect, ieșirea prin… neintrare! Dar să nu trecem prea repede de himera numită Under 23! În fond am câștigat   două meciuri și o…repriză. Atât! Și ne-a fost destul să ne credem cuceritorii Europei. Numai că, iată, echipa aceea, așa frumoasă cum era, funcționa ca un mecanism bine rodat, iar acum, după vânzările pe persoană fizică, vânduții jucători se  descurcă cam nesmnificativ, ori se încurcă cu totul, precum cei ajunși la FCSB. Apropo. Nu am nimic împotrivă ca jurnaliștii unui post tv. destul de… prost, în sensul că este post de bârfe, nu de relatări sportive, dar și cei  de la… mama lui, ProTv, o țin zi de vară, de dimineață până seară, langa danga cu FCSB, dar mai mult cu Gigi, și ne umflă capul cu accederea  în Europa. Numai că abia joi seara s-a întâlnit cu ceva mediu-european, și s-a și împiedicat. Până atunci, cântătorii și trompetiștii lui Becali au omis să ne spună că FCSB jucase cu… nimeni. Ba, un nimeni de-sta, îi trăsese un 3-1 de i-a zburat fulgii… Iar cu Gigi nu mai vrea să lucreze niciun antrenor. Și la ultimile două meciuri, inclusiv cu  Mlada cehoaica, a fost condusă tehnic de un secund al… secundului Andone. Problema la FCSB nu e jucătorii, nu e antrenorul, antrenorii, problema e Gigi, a fost Meme, acum nu mai e, problema e că acolo sunt mai multe voci de ocoși, care calcă în picioare antrenorii, oricât de galonați sau necunoscuți ar fi ei, iar de-acum toți își pun mâinile în cap când sunt chemați la palatul fanfaronului național. Fapt ce se concretizează nu doar în rezultate proaste, ci în prosata pregătire a jucătorilor- 9 accidentați indisponibili în capăt de campionat!-, record  exclusiv becalian.
 Universitatea Craiova pare victima propriilor suporteri, dar, totuși, nu trebuia pierdut meciul cu AEK ! Însă nu pot uita că Papură  nu are față de antrenor de echipă mare! Poate la Corabia, la Osica… CFR Cluj a jucat un meci bun la Tel Aviv, unde nu valoarea a asigurat calificarea, ci exclusiv  tactica și strategia antrenorului Petrescu. El a calificat echipa! De altfel, lucrurile la Cluj stau mai bine nu prin valoarea individuală, ci prin forța și omogenitatea  grupului și mai ales prin singura voce care decide ce și cum pe teren, la antrenamente și în meciuri- a antrenorului!. Va fi greu  la Glasgow, dar e totuși Europa… Unde a clacat și Viitorul…. Așa că, rezumativ, fotbalul nostru de cluburi este competitiv până la… intrarea în Europa!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști