Cuvinte Libere. Suntem în campanie! Zâmbiți măcar! Deși e de râs…

Campania electorală declanșată, ca de fiecare dată, ilegal, dar nici nu mai contează dacă am fost de acord că România se află într-o campanie electorală  permanentă, neîntreruptă, fără lege, dar legalizată de cutumă,  revine, aproape  la fiecare oră de știri/neștiri ale televiziunilor noastre vesele – peiorativ pentru tâmpite-,  cu  “noutăți” mai mult trăznite decât ilare. Acum, la bătaia  peștelui cu noua moțiune de cenzură a liberalilor, veselul Ludovic Orban nu pierde prilejul de a fi ilar. În sensul că nu spune bancuri care să producă râsul, ci se face singur de râs. Dar ne-am obișnuit cu asta, și s-a obișnuit și dânsul. Cineva, om serios, obiectiv și, se vede, simpatizant mâhnit al PNL, scria undeva că, în lipsă de idei, de programe de guvernare, de premier și echipă guvernamentală, cel mai nobil dintre partide- dar exclusiv numai în  virtutea trecutlui său glorios-,  a rămas înțepenit în lozinci anti-pesediste și  clamări  irealizabile, precum: Vrem alegeri anticipate! Iar recent, veselul Orban, că să-l contrazică, a vrut să-i arate  că are și  idei. Și a pus pe masa de lucru propunerea că, o dată veniți la guvernare- nu a specificat care dată, dar după ce idei și programe are… niciodată- va reduce conțopismul din administrația publică cu vreo 60 000 de salariați. Ar fi loc de redus încă pe atâta, dar  ar fi bine și  măcar atât. Drept care, sigur, voi fi primul care l-aș aplauda, felicita și vota pe Ludovic Orban pentru acest obiectiv politic, dar și economic și social! Numai că votul meu “pentru”  nu va conta absolut deloc împotriva voturilor “contra” ale  zecilor de mii de liberali angajați în administrația publică centrală și locală.
Adică, poate cineva din Primăria liberală a Devei, de pildă, să voteze o guvernare, fie ea chiar liberală,  care-și propune și le propune propriilor votanți  să-și piardă salariile consistente, dacă nu  chiar grase, ale atâtor  sute de conțopiști ?? Care,  concret   nici  nu au  prea mult de lucru, nici măcar să răspundă faptic solicitărilor populației. Pentru că o lege tembelă le permite să țină în sertar o cerere a unui cetățean 30 de zile. După care rămâne uitată în… fioc, iar cetățenul votant- din nou neimportant și mințit. (Aici nu vorbim de ipoteze, ci chiar de  solicitări pe care le cunosc foarte bine. Una către Serviciul de utilități publice, încă fără raspuns, alta Primăriei, cu răspuns imediat: Cererea  dumneavoastră a fost înregistrată cu nr. …, din data… Și atât!).
Treaba ilară se repetă cu lozinca “Vrem alegeri anticipate!” Cine va vota “pentru”?  Cine va vota  să nu mai primească lefurile grase de parlamentari? Nici măcar liberalii aleși,  pentru că fiecare se întreabă dacă va mai fi propus candidat, ori ba?!
 Zâmbiți, vă rog!   Suntem în campanie, ce naiba! Vom avea mult de râs… Par example…
La Serbările Naționale de la Țebea, de ieri, politicieni de linia întâi, precum premiera Dăncilă și alaiul ei, ori pomenitul L. Orban, sau Theodor Paleologu, candidatul PMP, un om de mare rafinament cultural, dar încă fascinat de Băsescu,  captiv acestuia ( Vă amintiți?: “Să ai președinte pe Traian Băsescu e o pleașcă!”-zicea.  De fapt a fost un blestem!), doamna aceea care  candidează de la partidul lui Piedone, femeie cu școală, cu verb, dar la fel de neînțeles, ca boierul Paleologu;  alții, mulți,  se înghesuiau  buluc să-l omagieze pe Avram Iancu. Anul trecut,  nefiind electoral,  nimic nu i-a atras   la Gorunul lui Horia. Să  înțelegem:  președintelui Iohannis nu-i este necesar… agentul electoral din Panteonul Moților! El a  primit binecuvântare de la Trump…
Ștrumfii de ei !

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României