Cuvinte Libere. MAȘINĂRIILE ȘI… MAȘINAȚIUNILE ELECTORALE

 De vreo 30 de ani  România există, respiră și trăiește- așa cum trăiește, prost și mizer pe propriile merite ale locuitorilor săi – exclusiv într-o permanentă campanie electorală. Care, în desfășurarea ei, sub cele președinții și guvernări alese de ei, prin rotație sau la întâmplare, ori datorită dibăciei unora și lenei altora, a însemnat și distrugerea economiei naționale. Care era cum era, criticabilă în unele privințe, dar exista! Prin privatizări de neînțeles, dar, mai grav, prin deteriorarea sistemului socio-economic  și a celui educațional, a Școlii, a nivelului cultural și  bunului-simț, prin pierderea identității și… Limbii Române. Pe care, politicieni de doi bani, aflați   tot în campanie electorală, o poceau zilele trecute, la  Sărbătoarea ei.
 Așa că, tăbăciți, suprasaturați și naivi înghițitori de minciuni electorale continuăm să masticăm promisiuni… Încă neînceputa, oficial, campanie prezidențială, dar perpetuă a lui Klaus Iohannis, are ca bornă de plecare… plecarea intempestivă  în SUA, pozele sale cu Trump, un fel de președinte al SUA, și întoarcerea sa,  fără ca   media românească  să ne pună ceva, cât de cât, doar fonfleuri, despre modul în care  cotroceanul nostru și-ar fi adjudecat deja un nou mandat cu firman de la înalta poartă. Și,  ne amintim că,  deși ne place să papagalicim  despre democrație și înaltele sale comandamente morale, zisa odiosului Stalin- “Nu contează cine și cum votează, contează cine numără voturile”- este preluată creator și îmbogățită cu  cuceririle tehnologice ale mileniului nostru,  practicată cu elan, mândrie și… rezultate. Chiar lupta penteru polii de putere ai UE, de după alegerile europarlamentare, a atestat  legendara  zicală. Iar noi  ne amnitim  cum Adriean Videanu îi striga prietenului său, dar rival politic, Viorel Hrebenciuc: “Hai, Viorică, să-ți arăt cum se numără voturile”…  Adăugați și analizați cu realism, nu pe spusele televiziunilor și locatarului de la Cotroceni, noua marotă- votul diasporei. O manipulare politico-propagandistică inventată pentru a nu se vedea furtul  la numărătoarea voturilor din țară! Amintiți-vă doar episodul cu votul la secundă de la Ambasada noastră la Paris, în stagiul ambasadorului Baconschi, pentru realegerea lui Băsescu. Atunci s-a inventat  teroarea propagandistică privind imposibilitatea   migranților români de a-și  exprima voința politică  în secțiile de votare din străinătate,  din cauza guvernării. Pentru care se schimbau  miniștrii români  de Externe ca ciorapii… Iar Iohannis – cu rânjetul său de gheață amestecată cu nisip-,   înnobilează propaganda asta transformând diaspora în masă de manevră, pentru ca mășinăria venită din America, numărătoarea aia a lui Videanu, să poată număra cum trebuie voturile în favoarea actualului președinete, n-ar mai fi!
 Dar va fi, pentru că  diletanții rămași în PSD îi creează, după toate aparențele inconștienți că-și bat singuri  cuie-n talpă, culoar ușor spre un nou mandat.
Acest subiect- alegerile prezidențiale- va fi o vreme predilect în Cuvinte Libere, fără a deveni serial. Pentru că, va fi un scrutin pe cât de interesant, pe atât de riscant în privința viitorului pe care mașinăriile și mașinațiunile electorale îl vor hotarî, indifereant  unde ați pus ștampila Votat!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva