Cuvinte Libere. MAȘINĂRIILE ȘI… MAȘINAȚIUNILE ELECTORALE

 De vreo 30 de ani  România există, respiră și trăiește- așa cum trăiește, prost și mizer pe propriile merite ale locuitorilor săi – exclusiv într-o permanentă campanie electorală. Care, în desfășurarea ei, sub cele președinții și guvernări alese de ei, prin rotație sau la întâmplare, ori datorită dibăciei unora și lenei altora, a însemnat și distrugerea economiei naționale. Care era cum era, criticabilă în unele privințe, dar exista! Prin privatizări de neînțeles, dar, mai grav, prin deteriorarea sistemului socio-economic  și a celui educațional, a Școlii, a nivelului cultural și  bunului-simț, prin pierderea identității și… Limbii Române. Pe care, politicieni de doi bani, aflați   tot în campanie electorală, o poceau zilele trecute, la  Sărbătoarea ei.
 Așa că, tăbăciți, suprasaturați și naivi înghițitori de minciuni electorale continuăm să masticăm promisiuni… Încă neînceputa, oficial, campanie prezidențială, dar perpetuă a lui Klaus Iohannis, are ca bornă de plecare… plecarea intempestivă  în SUA, pozele sale cu Trump, un fel de președinte al SUA, și întoarcerea sa,  fără ca   media românească  să ne pună ceva, cât de cât, doar fonfleuri, despre modul în care  cotroceanul nostru și-ar fi adjudecat deja un nou mandat cu firman de la înalta poartă. Și,  ne amintim că,  deși ne place să papagalicim  despre democrație și înaltele sale comandamente morale, zisa odiosului Stalin- “Nu contează cine și cum votează, contează cine numără voturile”- este preluată creator și îmbogățită cu  cuceririle tehnologice ale mileniului nostru,  practicată cu elan, mândrie și… rezultate. Chiar lupta penteru polii de putere ai UE, de după alegerile europarlamentare, a atestat  legendara  zicală. Iar noi  ne amnitim  cum Adriean Videanu îi striga prietenului său, dar rival politic, Viorel Hrebenciuc: “Hai, Viorică, să-ți arăt cum se numără voturile”…  Adăugați și analizați cu realism, nu pe spusele televiziunilor și locatarului de la Cotroceni, noua marotă- votul diasporei. O manipulare politico-propagandistică inventată pentru a nu se vedea furtul  la numărătoarea voturilor din țară! Amintiți-vă doar episodul cu votul la secundă de la Ambasada noastră la Paris, în stagiul ambasadorului Baconschi, pentru realegerea lui Băsescu. Atunci s-a inventat  teroarea propagandistică privind imposibilitatea   migranților români de a-și  exprima voința politică  în secțiile de votare din străinătate,  din cauza guvernării. Pentru care se schimbau  miniștrii români  de Externe ca ciorapii… Iar Iohannis – cu rânjetul său de gheață amestecată cu nisip-,   înnobilează propaganda asta transformând diaspora în masă de manevră, pentru ca mășinăria venită din America, numărătoarea aia a lui Videanu, să poată număra cum trebuie voturile în favoarea actualului președinete, n-ar mai fi!
 Dar va fi, pentru că  diletanții rămași în PSD îi creează, după toate aparențele inconștienți că-și bat singuri  cuie-n talpă, culoar ușor spre un nou mandat.
Acest subiect- alegerile prezidențiale- va fi o vreme predilect în Cuvinte Libere, fără a deveni serial. Pentru că, va fi un scrutin pe cât de interesant, pe atât de riscant în privința viitorului pe care mașinăriile și mașinațiunile electorale îl vor hotarî, indifereant  unde ați pus ștampila Votat!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României