Vivat academia!!!

 E plin de ifose. Livresc. Are atitudinea savantă a omului care le ştie pe toate şi e dispus, într-o permanentă sforţare de generozitate, să ofere din prea plinul minţii sale luminate. Stă cu mâinile încrucişate peste pântece şi învârte  (morişcă) policari ca un ovrei ce-şi numără în gând câştigul. Îşi zice „academician”. Ba nu. Îşi zice: A-CA-DE-MI-Ci-AN.

Nu se ştie pentru ce. Ce rău să-i fi făcut Academia ca s-o ia la refec în aşa măsură?

Despre marele academician hunedorean ştim că a trecut icnit şcolile înalte la apelul bocancilor. Aşa zic vorbe din bătrâni.

Mai apoi a încasat de la viaţă tot felul de doctorate şi de „docente”. Acu şi-a trecut la prefix şi „Acad.”, deşi nu figurează pe nicio listă a Academiei Române.

Nici la Akkademia de bere nu a intrat (prea des) şi e puţin probabil să fi obţinut „pe bune” statut de akkademician.

Cel mult – membru corespondent la „Carul cu bere”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României