Vivat academia!!!

 E plin de ifose. Livresc. Are atitudinea savantă a omului care le ştie pe toate şi e dispus, într-o permanentă sforţare de generozitate, să ofere din prea plinul minţii sale luminate. Stă cu mâinile încrucişate peste pântece şi învârte  (morişcă) policari ca un ovrei ce-şi numără în gând câştigul. Îşi zice „academician”. Ba nu. Îşi zice: A-CA-DE-MI-Ci-AN.

Nu se ştie pentru ce. Ce rău să-i fi făcut Academia ca s-o ia la refec în aşa măsură?

Despre marele academician hunedorean ştim că a trecut icnit şcolile înalte la apelul bocancilor. Aşa zic vorbe din bătrâni.

Mai apoi a încasat de la viaţă tot felul de doctorate şi de „docente”. Acu şi-a trecut la prefix şi „Acad.”, deşi nu figurează pe nicio listă a Academiei Române.

Nici la Akkademia de bere nu a intrat (prea des) şi e puţin probabil să fi obţinut „pe bune” statut de akkademician.

Cel mult – membru corespondent la „Carul cu bere”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara