Vivat academia!!!

 E plin de ifose. Livresc. Are atitudinea savantă a omului care le ştie pe toate şi e dispus, într-o permanentă sforţare de generozitate, să ofere din prea plinul minţii sale luminate. Stă cu mâinile încrucişate peste pântece şi învârte  (morişcă) policari ca un ovrei ce-şi numără în gând câştigul. Îşi zice „academician”. Ba nu. Îşi zice: A-CA-DE-MI-Ci-AN.

Nu se ştie pentru ce. Ce rău să-i fi făcut Academia ca s-o ia la refec în aşa măsură?

Despre marele academician hunedorean ştim că a trecut icnit şcolile înalte la apelul bocancilor. Aşa zic vorbe din bătrâni.

Mai apoi a încasat de la viaţă tot felul de doctorate şi de „docente”. Acu şi-a trecut la prefix şi „Acad.”, deşi nu figurează pe nicio listă a Academiei Române.

Nici la Akkademia de bere nu a intrat (prea des) şi e puţin probabil să fi obţinut „pe bune” statut de akkademician.

Cel mult – membru corespondent la „Carul cu bere”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj