Urzeala tronurilor

barfa„… şi îngerul căzut al domnului i-a apărut noaptea în vis în chip de şobolan şi a grăit:

Iată, fiul meu prea iubit l-am aflat căzut în cele lumeşti. Iară ţie carele te-am pus stăpân peste caşcavalul oraşului îţi poruncesc: nu lăsa mâna ta necurată să se-ntindă ca râia pe şvaiţer. Ia samă să mănâncă şi gura lui” (din omiliile de la Calul Bălan).
Altfel spus, un popă (altminteri de ispravă) a scăpătat din slujba Domnului pe motiv că l-a lăsat nevasta cu acte de divorţ.

În vremea asta, primarul – om cu dare de mână la păcatele lumii, netezeşte calea popii să prindă un scaun domnesc de director la căminul cultural din municipiul cărturăresc.

Şi ce să vezi? La concursul pe post se poate înscrie orice teolog cu experienţă de şef (ca de exemplu să fi fost protopop).

Noi ăştia păcătoşi nu am primit revelaţia în plic ca primarul când a pregătit condiţiile de intrare în concurs, dar ştim precis cine va fi viitorul director.

Punem pariu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători