Urzeala tronurilor

barfa„… şi îngerul căzut al domnului i-a apărut noaptea în vis în chip de şobolan şi a grăit:

Iată, fiul meu prea iubit l-am aflat căzut în cele lumeşti. Iară ţie carele te-am pus stăpân peste caşcavalul oraşului îţi poruncesc: nu lăsa mâna ta necurată să se-ntindă ca râia pe şvaiţer. Ia samă să mănâncă şi gura lui” (din omiliile de la Calul Bălan).
Altfel spus, un popă (altminteri de ispravă) a scăpătat din slujba Domnului pe motiv că l-a lăsat nevasta cu acte de divorţ.

În vremea asta, primarul – om cu dare de mână la păcatele lumii, netezeşte calea popii să prindă un scaun domnesc de director la căminul cultural din municipiul cărturăresc.

Şi ce să vezi? La concursul pe post se poate înscrie orice teolog cu experienţă de şef (ca de exemplu să fi fost protopop).

Noi ăştia păcătoşi nu am primit revelaţia în plic ca primarul când a pregătit condiţiile de intrare în concurs, dar ştim precis cine va fi viitorul director.

Punem pariu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști