Un bacşiş cu pistă falsă

Degeaba s-a mutat în dregătorie de oraş că n-a scăpat deprinderile de cultivat buruieni.

Ceferistul care-şi înghite oraşul cu noduri de cale ferată şi-a adus şi tractoriştii la spartul banilor în stilul smuls, citadin. Altfel curg încredinţările directe aici. Nu ca la comună unde terenu-i neted ca-n palmă şi-ţi trebuie geniu ca să scoţi stadionul în pantă. Naşul banului public a înţeles din start care sunt nevoile orăşenilor. Pista de atletism a ajuns în capul listei.

Lucru bun, nu-i vorbă. Tot ce i-a rămas Nănaşului era să culeagă din pepiniera cu firme una mai răsărită la piste. Fără multă stăruinţă a găsit un şef de fermă pregătit să recolteze banii primăriei. Plivitul straturilor de ceapă sau prăşitul de cucuruz nu-s de ici de acolo.

(Cultura morcovului – nu. Lor morcovul nu le intră-n discuţie.)

Naşul banului public a luat-o pe arătură şi tractoristul a făcut pista de atletism.

La primăvară se întrezăreşte o producţie record de medalii.

Minim zece tone la hectar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
MODERNIZAREA AMBULATORIULUI DIN MUNICIPIUL VULCAN         Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier