Un bacşiş cu pistă falsă

Degeaba s-a mutat în dregătorie de oraş că n-a scăpat deprinderile de cultivat buruieni.

Ceferistul care-şi înghite oraşul cu noduri de cale ferată şi-a adus şi tractoriştii la spartul banilor în stilul smuls, citadin. Altfel curg încredinţările directe aici. Nu ca la comună unde terenu-i neted ca-n palmă şi-ţi trebuie geniu ca să scoţi stadionul în pantă. Naşul banului public a înţeles din start care sunt nevoile orăşenilor. Pista de atletism a ajuns în capul listei.

Lucru bun, nu-i vorbă. Tot ce i-a rămas Nănaşului era să culeagă din pepiniera cu firme una mai răsărită la piste. Fără multă stăruinţă a găsit un şef de fermă pregătit să recolteze banii primăriei. Plivitul straturilor de ceapă sau prăşitul de cucuruz nu-s de ici de acolo.

(Cultura morcovului – nu. Lor morcovul nu le intră-n discuţie.)

Naşul banului public a luat-o pe arătură şi tractoristul a făcut pista de atletism.

La primăvară se întrezăreşte o producţie record de medalii.

Minim zece tone la hectar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă