În sutană sau pe deal

Pe coridoarele venerabilului colegiu începe să mirose a tămâie. La toate etajele, başca subsolul.

Stenogramele emise pe radio-şanţ vorbesc de o aducere, aşa mai siluită,  a clădirii la cele sfinte.

Fireşte, sfinte după măsura pământească de priorităţi din agenda imobiliară a prea gureşului. 

Mare caznă pe copiii lui Decebal. Sunt ca şi împachetaţi toţi ca să absolve şcoala la cote foarte înalte, de unde se vede tot oraşul.

Au însă şi o alternativă.  

Cică dacă vor să mai umble în vechea lor şcoală din oraş trebuie să renunţe la învăţătura pentru medicină, inginerie, profesorat ca să devină cu totul altceva.

Cum ce? Popi şi „poape”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “În sutană sau pe deal

  1. deveanu

    Este cu totul inadmisibil ca Liceul Decebal sa devina Seminar Teologic !? De fapt, deja este exces de religie in acel liceu, unde invatamantul trebuie sa ramana laic si echidistant fata de orice religie !
    Sa pastram traditia invatamantului devean intr-unul din cele mai bune liocee din judet, daca nu din Romania !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendii pe fosta platformă industrială a Hunedoarei. Fumul a acoperit municipiul         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate