În sutană sau pe deal

Pe coridoarele venerabilului colegiu începe să mirose a tămâie. La toate etajele, başca subsolul.

Stenogramele emise pe radio-şanţ vorbesc de o aducere, aşa mai siluită,  a clădirii la cele sfinte.

Fireşte, sfinte după măsura pământească de priorităţi din agenda imobiliară a prea gureşului. 

Mare caznă pe copiii lui Decebal. Sunt ca şi împachetaţi toţi ca să absolve şcoala la cote foarte înalte, de unde se vede tot oraşul.

Au însă şi o alternativă.  

Cică dacă vor să mai umble în vechea lor şcoală din oraş trebuie să renunţe la învăţătura pentru medicină, inginerie, profesorat ca să devină cu totul altceva.

Cum ce? Popi şi „poape”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “În sutană sau pe deal

  1. deveanu

    Este cu totul inadmisibil ca Liceul Decebal sa devina Seminar Teologic !? De fapt, deja este exces de religie in acel liceu, unde invatamantul trebuie sa ramana laic si echidistant fata de orice religie !
    Sa pastram traditia invatamantului devean intr-unul din cele mai bune liocee din judet, daca nu din Romania !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj