În sutană sau pe deal

Pe coridoarele venerabilului colegiu începe să mirose a tămâie. La toate etajele, başca subsolul.

Stenogramele emise pe radio-şanţ vorbesc de o aducere, aşa mai siluită,  a clădirii la cele sfinte.

Fireşte, sfinte după măsura pământească de priorităţi din agenda imobiliară a prea gureşului. 

Mare caznă pe copiii lui Decebal. Sunt ca şi împachetaţi toţi ca să absolve şcoala la cote foarte înalte, de unde se vede tot oraşul.

Au însă şi o alternativă.  

Cică dacă vor să mai umble în vechea lor şcoală din oraş trebuie să renunţe la învăţătura pentru medicină, inginerie, profesorat ca să devină cu totul altceva.

Cum ce? Popi şi „poape”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “În sutană sau pe deal

  1. deveanu

    Este cu totul inadmisibil ca Liceul Decebal sa devina Seminar Teologic !? De fapt, deja este exces de religie in acel liceu, unde invatamantul trebuie sa ramana laic si echidistant fata de orice religie !
    Sa pastram traditia invatamantului devean intr-unul din cele mai bune liocee din judet, daca nu din Romania !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă