Strigăt în noapte

La piaţa centrală a Devei era hărmălaie mare în miez de noapte. Doi cheflii se căzneau din răsputeri să-l liniştească pe al treilea care răspunde la numele de alint „Duţu”. Din vorbe reieşea, cumva, că Duţu era tare supărat pe primar care părea să-i fie şef. „Îi arăt io la p… de primar cum merg lucrurile. Bă, primare, auzit-ai ce zic?” Compatrioţi îl temperau cu: „Taci mă Duţule că te faci de că… Lasă-l în p… de om”. Geaba. Supăratul o ţinea pe-a lui.

Cei mai mulţi ar zice că supărarea e a unuia care a picat pe întuneric într-o groapă nouă, încă ne „cartografiată” de trecători. Cunoscătorii pun durerea şi identitatea celui ce strigă în noapte sub contul unor comisioane compromise. Bine că omul şi-a strigat păsul în gura mare.

Dacă o spunea la telefon aflau mult mai mulţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie