Strigăt în noapte

La piaţa centrală a Devei era hărmălaie mare în miez de noapte. Doi cheflii se căzneau din răsputeri să-l liniştească pe al treilea care răspunde la numele de alint „Duţu”. Din vorbe reieşea, cumva, că Duţu era tare supărat pe primar care părea să-i fie şef. „Îi arăt io la p… de primar cum merg lucrurile. Bă, primare, auzit-ai ce zic?” Compatrioţi îl temperau cu: „Taci mă Duţule că te faci de că… Lasă-l în p… de om”. Geaba. Supăratul o ţinea pe-a lui.

Cei mai mulţi ar zice că supărarea e a unuia care a picat pe întuneric într-o groapă nouă, încă ne „cartografiată” de trecători. Cunoscătorii pun durerea şi identitatea celui ce strigă în noapte sub contul unor comisioane compromise. Bine că omul şi-a strigat păsul în gura mare.

Dacă o spunea la telefon aflau mult mai mulţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”