Punguţa cu galben de tinichea

coin fakeSpun neo-cronicarii pe facebook că un boier a găsit într-o zi pe drum o piţulă. Şi, milostiv din fire, a luat-o şi a aruncat-o în punguţa lui cu galbeni.

Numai că nu după mult timp piţula s-a dovedit a fi de doi bani. Că tinicheaua e tot tinichea. Cum s-a văzut lângă galbeni s-a umflat orezul în ea de nu-i mai ajungea nimeni la nasol.

Greu de mulţumit, ca o prinţesă răzgâiată, piţula a început să se fandosească pretinzând că tabla din care e făcută sclipeşte mai tare ca aurul.

Ce mai încolo şi-ncoace, tinicheaua a început să strice aerul în punguţa cu galbeni, iar odoarea a ajuns acum până la boier.

Nemulţumit că piţula culeasă cândva de pe drum îi devalorizează tezaurul, acesta vrea acum să bage mâna în punguţă să joace tinicheaua la ruletă.

Că şi la galbeni e la fel ca la mere: unul stricat le compromite pe toate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă