Profitorii de otravă

barfaInteresele vagabonzilor roşii („bagabonzilor, cum zicea oarecine, că ştiu numa’ să bage şi să încarce”,) sfidează pe toată lumea, fără pic de omenie.

Deşeurile cu plumb de la Hunedoara trebuiau să dispară cel mai târziu la 30 septembrie 2014.

Terenul otrăvit este în aceeaşi stare în care se afla şi în luna iunie. Între timp au trecut pe acolo comisii şi echipe ministeriale de control. Fără nici un folos. Preocuparea temnicerului de mediu pentru a ascunde mizeria sub preş a răzbit.

Interesele infractorilor de partid şi a interlopilor care cotizează la puşculiţa roşie de campanie nu au oprelişte. Complicitatea dregătorilor de rang înalt este evidentă, dar (până una alta) numai comisarul gărzii s-a ales cu o plângere penală.

Asta nu schimbă soarta celor otrăviţi cu bună-ştiinţă. Potrivit unor surse, au fost deja şase prunci atinşi de saturnism (intoxicaţi cu plumb), pacienţii internaţi pe şest într-un spital din judeţul Alba ca să nu intre hunedorenii în panică. Deocamdată sunt simple zvonuri.

Dar dacă bârfele se adeveresc? Ce puşcărie e compatibilă cu derbedeii care scot profit din otravă?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști