Profitorii de otravă

barfaInteresele vagabonzilor roşii („bagabonzilor, cum zicea oarecine, că ştiu numa’ să bage şi să încarce”,) sfidează pe toată lumea, fără pic de omenie.

Deşeurile cu plumb de la Hunedoara trebuiau să dispară cel mai târziu la 30 septembrie 2014.

Terenul otrăvit este în aceeaşi stare în care se afla şi în luna iunie. Între timp au trecut pe acolo comisii şi echipe ministeriale de control. Fără nici un folos. Preocuparea temnicerului de mediu pentru a ascunde mizeria sub preş a răzbit.

Interesele infractorilor de partid şi a interlopilor care cotizează la puşculiţa roşie de campanie nu au oprelişte. Complicitatea dregătorilor de rang înalt este evidentă, dar (până una alta) numai comisarul gărzii s-a ales cu o plângere penală.

Asta nu schimbă soarta celor otrăviţi cu bună-ştiinţă. Potrivit unor surse, au fost deja şase prunci atinşi de saturnism (intoxicaţi cu plumb), pacienţii internaţi pe şest într-un spital din judeţul Alba ca să nu intre hunedorenii în panică. Deocamdată sunt simple zvonuri.

Dar dacă bârfele se adeveresc? Ce puşcărie e compatibilă cu derbedeii care scot profit din otravă?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie