Mai zicem un moliftoi şi trece una din voi

Mogulii universităţii care a ieşit de curând din subteran au ajuns la suprema înţelepciune.

Vor să renunţe la bibliotecă şi să mute cunoaşterea direct la sursă. Pentru asta vor arde cărţile ca-n Alexandria şi ridică o biserică în locul ei. În felul acesta studentul nu va fi nevoit să buchisească slova îmbâcsită. Bagă trei acatiste şi pronia divină îi toarnă informaţia cu tolcerul în scăfârlie.

Dar mogulii se îngrijesc şi de puţin credincioşii care nu pot citi atâta neam de rugăciune.

Vor pune la strană câteva molifte (rugăciuni de mare putere) scurte pentru studenţii care vor să afle doar subiectele de la examen. Pentru cei mai păgâni dintre studenţi care nu ar trece anul nici cu slujbe, mogulii vor folosi cutia milei.

Acolo fiecare student poate băga şpaga în siguranţă, fără să-i mai tulbure mascaţii cu descinderile lor cum s-a întâmplat nu demult.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute