Mai zicem un moliftoi şi trece una din voi

Mogulii universităţii care a ieşit de curând din subteran au ajuns la suprema înţelepciune.

Vor să renunţe la bibliotecă şi să mute cunoaşterea direct la sursă. Pentru asta vor arde cărţile ca-n Alexandria şi ridică o biserică în locul ei. În felul acesta studentul nu va fi nevoit să buchisească slova îmbâcsită. Bagă trei acatiste şi pronia divină îi toarnă informaţia cu tolcerul în scăfârlie.

Dar mogulii se îngrijesc şi de puţin credincioşii care nu pot citi atâta neam de rugăciune.

Vor pune la strană câteva molifte (rugăciuni de mare putere) scurte pentru studenţii care vor să afle doar subiectele de la examen. Pentru cei mai păgâni dintre studenţi care nu ar trece anul nici cu slujbe, mogulii vor folosi cutia milei.

Acolo fiecare student poate băga şpaga în siguranţă, fără să-i mai tulbure mascaţii cu descinderile lor cum s-a întâmplat nu demult.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini