Mai zicem un moliftoi şi trece una din voi

Mogulii universităţii care a ieşit de curând din subteran au ajuns la suprema înţelepciune.

Vor să renunţe la bibliotecă şi să mute cunoaşterea direct la sursă. Pentru asta vor arde cărţile ca-n Alexandria şi ridică o biserică în locul ei. În felul acesta studentul nu va fi nevoit să buchisească slova îmbâcsită. Bagă trei acatiste şi pronia divină îi toarnă informaţia cu tolcerul în scăfârlie.

Dar mogulii se îngrijesc şi de puţin credincioşii care nu pot citi atâta neam de rugăciune.

Vor pune la strană câteva molifte (rugăciuni de mare putere) scurte pentru studenţii care vor să afle doar subiectele de la examen. Pentru cei mai păgâni dintre studenţi care nu ar trece anul nici cu slujbe, mogulii vor folosi cutia milei.

Acolo fiecare student poate băga şpaga în siguranţă, fără să-i mai tulbure mascaţii cu descinderile lor cum s-a întâmplat nu demult.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători