Drumarii sunt temelia la meteo

Fiindcă iarna e ca vara. Nu vă bazaţi pe buletinul meteo, nici simţurilor nu le daţi prea multă crezare.

Drumarii sunt singurii care pot emite păreri avizate despre timpul probabil.

De fapt, nici nu-i vorba de probabilitate în prognozele lor, e la sigur.

Chiar dacă vi se pare că vremea e primăvăratică, în judeţul Hunedoara iarna şi-a intrat în drepturi.

E devastatoare cu troiene şi ger. Drumurile sunt scufundate în nămeţi şi de data asta drumarii nu au fost luaţi prin surprindere.

Tunul de zăpadă, un alibi bun la deszăpezirile pe sec

Tunul de zăpadă, un alibi bun la deszăpezirile pe sec

Zilele trecute, o echipă de lopătari şi câteva utilaje împrăştiau antiderapant pe DN7. Drumarii lopătau de zor la bustul gol. Pesemne munca istovitoare a învins gerul năprasnic care a primit notă de trecere, un plus cinci  (grade) din partea autorităţilor.

Factura intervenţiei în regim de urgenţă pentru condiţii de iarnă va fi plătită de hunedoreni.

Ce mai contează.

Bine că nu au fost semnalate incidente nedorite din cauza condiţiilor dificile de drum înzăpezit.       

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj