Dottore, economist în Măcriş

copieturaCând era puradel, colegii îi ziceau „Măcriş” fiindcă îl furaja mă-sa cu zeamă de buruieni ciupite de la vacile din Reea.

A ajuns grof după ce a băgat mâna până la umăr în visteria statului.

Se zice că i-ar fi dat Plagiatorului cinci miliarde de lei vechi printr-un intermediar artist în Conturi să-l primească în partidul roşu.

Porecla de Măcriş nu-i mai vine decât în măsura în care învârte desaga cu verzişori. Sursele noastre povestesc cum şi-a luat personajul ţâdulă de doctor în economie.

Cică ar fi bătut prima oară la uşa unui universitar din Craiova, recunoscut ca fiind un şpăgar de nădejde.

Olteanul a căzut la învoială, dar a vrut să afle câtă negustorie ştie doctorandul din ţara zimbrilor.

S-a crucit când şi-a dat seama că-i tămâie şi, cu toată lăcomia lui, universitarul l-a obligat să-şi ia geamantanul cu parale şi să se care din birul lui.

Până la urmă s-a găsit un coordonator de lucrări care să-i ia banii. N-aţi crede pe unde. La Cluj.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara