De la energie la noaptea minţii

Trăia odată prin părţile judeţului Hunedoara un mare tehnocrat cu ambiţii politice pe măsură. Era trandafiriu cu limba de lemn ruptă din trunchiul preşedintelui Ion Iliescu. Zicem că „trăia” fiindcă în zilele noastre el doar vieţuieşte, fără biografie, ca râma.

Te doare Mintia ce putea scoate specialistul din puţul gândirii când era în urcuş pe scara socială.

Şi când nimeni nu-i mai ajungea la nas, omul nostru a şterpelit o invenţie pe care a vândut-o apoi firmei de stat ce i-a fost în stăpânire ani la rând. După ce a scăpătat s-a dat pe faţă şi golănia cu invenţia.

Acum e nevoit să restituie banii încasaţi necuvenit.

Şi culmea prostiei, invenţia furată nici nu era invenţie în toată puterea cuvântului spre amuzamentul energeticienilor cărora le-a dat, savant, lecţii de bune practici. Cum zicea odată criticul literar Lucian Raicu: „Domnilor, nu vi se pare că folosim prea puţin cuvântul prostie?”    

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “De la energie la noaptea minţii

  1. gica contra

    Curajosi ziaristi!
    Cand era mare si tare toti il pupati in fund pe respectivul personaj.
    Ce sa faci? Dupa razboi multi viteji s-arata!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”