Cu Mistreţul prin trei trandafiri

Circuitul penalilor în politică e ca şi materia în natură: nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. Aşa şi politicianul care se mândrea că este comparat cu un mistreţ rănit. Nu vrea să iasă din politică decât cu picioarele-nainte. Şi cum este tinerel – că la 50 de ani, animalul politic e în floarea vârstei, şi sănătos ca un bivol – că n-a lucrat fizic o zi în viaţa lui şi n-a avut ce să îi şubrezească traiul bun, Mistreţul a găsit repede un fond de vânătoare în care să se hrănească pentru restul vieţii. Asta în cazul în care judecătorii nu vor decide, la a doua strigare, că ar fi mai bine ca el să trăiască următorii patru ani în captivitate.

Chiar dacă se jura că el, Mistreţul, nu va pupa niciodată colacul pe care s-a aşezat Ion Iliescu, varianta migrării este prea tentantă şi aducătoare de profit. Oricum nu ştie să facă nimic afară de politică şi e mai bine să lingi pe unde ai scuipat, decât „să nu mâncă gura ta nimic”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj