Cu Mistreţul prin trei trandafiri

Circuitul penalilor în politică e ca şi materia în natură: nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. Aşa şi politicianul care se mândrea că este comparat cu un mistreţ rănit. Nu vrea să iasă din politică decât cu picioarele-nainte. Şi cum este tinerel – că la 50 de ani, animalul politic e în floarea vârstei, şi sănătos ca un bivol – că n-a lucrat fizic o zi în viaţa lui şi n-a avut ce să îi şubrezească traiul bun, Mistreţul a găsit repede un fond de vânătoare în care să se hrănească pentru restul vieţii. Asta în cazul în care judecătorii nu vor decide, la a doua strigare, că ar fi mai bine ca el să trăiască următorii patru ani în captivitate.

Chiar dacă se jura că el, Mistreţul, nu va pupa niciodată colacul pe care s-a aşezat Ion Iliescu, varianta migrării este prea tentantă şi aducătoare de profit. Oricum nu ştie să facă nimic afară de politică şi e mai bine să lingi pe unde ai scuipat, decât „să nu mâncă gura ta nimic”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu