Cu Mistreţul prin trei trandafiri

Circuitul penalilor în politică e ca şi materia în natură: nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. Aşa şi politicianul care se mândrea că este comparat cu un mistreţ rănit. Nu vrea să iasă din politică decât cu picioarele-nainte. Şi cum este tinerel – că la 50 de ani, animalul politic e în floarea vârstei, şi sănătos ca un bivol – că n-a lucrat fizic o zi în viaţa lui şi n-a avut ce să îi şubrezească traiul bun, Mistreţul a găsit repede un fond de vânătoare în care să se hrănească pentru restul vieţii. Asta în cazul în care judecătorii nu vor decide, la a doua strigare, că ar fi mai bine ca el să trăiască următorii patru ani în captivitate.

Chiar dacă se jura că el, Mistreţul, nu va pupa niciodată colacul pe care s-a aşezat Ion Iliescu, varianta migrării este prea tentantă şi aducătoare de profit. Oricum nu ştie să facă nimic afară de politică şi e mai bine să lingi pe unde ai scuipat, decât „să nu mâncă gura ta nimic”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”         Au început lucrările de modernizare a drumului de legătură între strada Vulcan și strada Cozia         Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz, de la Ardeu         ITM Hunedoara – privind prevenirea răspândirii noului coronavirus la reluarea activităților de transport         Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara         Femeie anchetată după ce și-a fugărit soțul cu ciocanul         Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională         Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Deva și-a reluat activitatea         Sfinții Mari Împărați Constantin și mama sa, Elena         Peștera zidită de la Mada         Încă un deces al unui pacient diagnosticat cu Covid 19, în judeţul Hunedoara         Aparat de ozonoterapie, folosit la ATI – Spitalul municipal Hunedoara