Cu carul (postul?) înaintea boilor

old studentPe asta cred că o ştiţi: în ţara pesedeilor lui Ponta locurile de muncă se obţin pe baza carnetului de partid.  Mai cu fereală e codoşenia cu care se aranjează posturile de conducere pentru clientela politică.

Un tânăr pensionar a bătut toate recordurile în materie de dobândire a ciolanului. Pensionarul ţinea morţiş să ajungă dregător, chiar dacă nici vârsta, nici competenţa profesională nu-l recomandă. De unde să ştie omul administraţie publică, dacă a scris toată viaţa reţete?

Ca să dreagă golul din biografie şi să poată fi uns înalt funcţionar public, roşii l-au angajat pe cetăţeanul retras din activitate la o primărie pe post de inspector mână-moartă. Politrucul a fost calificat în ţâdule pe repede’nainte la locul de muncă şi poate acum fi transferat pe demnitatea ce i-a fost rezervată.

Un studiu de caz relevă karma comună dintre un tânăr absolvent de administraţie publică fără pile şi bunicul nostru: ambii prind pensia înaintea postului.

Diferenţa e de sens: primul a învăţat  de s-a rupt sperând naiv să prindă un post pe competenţe, iar al doilea se califică retroactiv ca să nu-l piardă.

Pe bune că am devenit ţara tuturor posibilităţilor. Nasoale!

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”