Cu carul (postul?) înaintea boilor

old studentPe asta cred că o ştiţi: în ţara pesedeilor lui Ponta locurile de muncă se obţin pe baza carnetului de partid.  Mai cu fereală e codoşenia cu care se aranjează posturile de conducere pentru clientela politică.

Un tânăr pensionar a bătut toate recordurile în materie de dobândire a ciolanului. Pensionarul ţinea morţiş să ajungă dregător, chiar dacă nici vârsta, nici competenţa profesională nu-l recomandă. De unde să ştie omul administraţie publică, dacă a scris toată viaţa reţete?

Ca să dreagă golul din biografie şi să poată fi uns înalt funcţionar public, roşii l-au angajat pe cetăţeanul retras din activitate la o primărie pe post de inspector mână-moartă. Politrucul a fost calificat în ţâdule pe repede’nainte la locul de muncă şi poate acum fi transferat pe demnitatea ce i-a fost rezervată.

Un studiu de caz relevă karma comună dintre un tânăr absolvent de administraţie publică fără pile şi bunicul nostru: ambii prind pensia înaintea postului.

Diferenţa e de sens: primul a învăţat  de s-a rupt sperând naiv să prindă un post pe competenţe, iar al doilea se califică retroactiv ca să nu-l piardă.

Pe bune că am devenit ţara tuturor posibilităţilor. Nasoale!

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara