Cheltuielile la stat, chitanţa la privat

Nu există primar (cât de mărunţică ar fi „parohia” lui) să nu ardă măcar o paranghelie pe an cu bani publici. Zilele comunei, măsuratul oilor, scosul crucii, orice pretext e bun pentru bairam cu lovele de la stat. Şi micile ciupeli aferente.

Dar ce ar fi dacă bairamul ăsta ar deveni, aşa, un fel de moară?  O râşniţă în care bagi bani publici şi scoţi profit privat. Un proaspăt ales de urbe istorică a înţeles, neaşteptat de repede, oportunitatea. Şi la prima fiestă populară a inaugurat un parteneriat public-privat colosal. A scos din visteria publică zeci de mii de lei, lumea s-a distrat, dar bilete la spectacol a rupt un coleg roşu de partid pe firma lui. Ca la o  nuntă perversă unde contribuie toţi mesenii, pentru ca darul să îl ia la urmă naşul. A primăriei, desigur !

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”         Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice