Cheltuielile la stat, chitanţa la privat

Nu există primar (cât de mărunţică ar fi „parohia” lui) să nu ardă măcar o paranghelie pe an cu bani publici. Zilele comunei, măsuratul oilor, scosul crucii, orice pretext e bun pentru bairam cu lovele de la stat. Şi micile ciupeli aferente.

Dar ce ar fi dacă bairamul ăsta ar deveni, aşa, un fel de moară?  O râşniţă în care bagi bani publici şi scoţi profit privat. Un proaspăt ales de urbe istorică a înţeles, neaşteptat de repede, oportunitatea. Şi la prima fiestă populară a inaugurat un parteneriat public-privat colosal. A scos din visteria publică zeci de mii de lei, lumea s-a distrat, dar bilete la spectacol a rupt un coleg roşu de partid pe firma lui. Ca la o  nuntă perversă unde contribuie toţi mesenii, pentru ca darul să îl ia la urmă naşul. A primăriei, desigur !

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”