ALERTĂ! Parcul spitalului din Petroşani dispare

Mai o bucată din gardul viu, mai un copac tăiat cât mai aproape de pământ şi, încet – încet parcul Spitalului de Urgenţă Petroşani dispare. Conducerea SUP are planuri pentru acel teren şi, cel mai probabil, vrea să le pună în practică fără prea mult tam – tam, cum s-ar întâmpla dacă parcul ar fi ras dintr-o dată. Aşa că merge… pe burtă!

Întâi a dispărut o bucată bună din gardul viu. Apoi încă o bucată. A urmat un copac şi, ulterior, încă un copac. Pacienţii şi angajaţii SUP pentru care parcul reprezintă oaza necesară de verdeaţă, privesc cu îngrijorare cum tot ce este verde în acel parc dispare pâş – pâş, pâş – pâş. Întâi au crezut că nu văd bine, dar mai apoi s-au convins că de făpt a început defrişarea zonei, în condiţiile în care conducerea Spitalului de Urgenţă din Petroşani, a anunţat deja că este decisă să sacrifice parcul unde se recreează pacienţii internaţi la această unitate medicală pentru a face loc unei noi clădiri.

Practic, copacii, iarba, florile şi băncuţele unde-şi mai odihnesc trupurile bolnavii de la Spitalul de Urgenţă Petroşani vor deveni în cele din urmă doar o amintire odată cu finalizarea proiectului de reabilitare a instituţiei medicale. Un proiect mai complex despre care se vorbeşte de multă vreme, aflat în derulare, care ar trebui finalizat peste doi ani, asta dacă vor fi asigurate şi alocaţiile bugetare în acest sens. Directorul SUP, dr. Alin Vasilescu, a precizat că, în cadrul acestui proiect, urmează să fie construită o nouă clădire anexă, care este aproximativ cât jumătate din actuala clădire a SUP. „Cădirea anexă reprezintă acea construcţie necesară pentru ca să putem avea măcar acelaşi număr de paturi ca şi la ora actuală. Avem la ora actuală 657 de paturi, iar actuala clădire în momentul în care se termină reparaţia capitală va putea găzdui maxim 480 de paturi. Automat, pentru celelalte paturi trebuie o clădire anexă. Amplasamentul este în parcul din faţa spitalului, cu legătură la etajele 1 şi 2. Clădirea anexă este o clădire de aceleaşi dimensiuni, ca înălţime, cu clădirea actuală, deci cinci etaje şi va fi practic o jumătate de spital”, explica nu cu mult timp în urmp directorul SUP. Un proiect amplu, care ar trebui finalizat până în 2017, asta dacă se va primi finanţarea necesară.

De precizat că, înconjuraţi de betoane, oamenii nu vor mai avea unde să iasă la aer curat, pentru că altă zonă verde nu există, dar, cu toate acestea, reprezentanţii SUP nici nu iau în calcul altă variantă de amplasare a viitoarei aripi a spitalului.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 9 =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final